„Cumparatorul caietului de sarcini nu s-a prezentat la licitatia din aceasta saptamana, dar suntem in corespondenta cu el; acum este in faza de due diligence”, spune Nicolae, care a adaugat ca potentialul cumparator este interesat de 2 loturi de teren din cele 9 din cadrul platformei, ceea ce ar reprezenta aproximativ o treime din intreaga platforma.
Creditorii platformei industriale Republica din Capitala au hotarat in august vanzarea terenului pe bucati, dupa ce circa 17 licitatii publice pentru o vanzare integrala nu au atras niciun cumparator interesat.
Dupa parcelarea terenului, RVA a organizat alte 3 licitatii la care nu a participat nimeni. Singurul rezultat pana in prezent este achizitia acestui caiet de sarcini.
La nivel de pret, creditorii nu au operat o noua reducere. Astfel, pretul total al celor 9 loturi este de peste 36 mil. euro, la fel ca in cazul unei vanzari in bloc a platformei. Loturile au suprafete cuprinse intre 1.000 m.p. si aproape 80.000 m.p, iar intreaga platforma masoara peste 250.000 m.p..
Din cadrul platformei au mai fost vandute 6 loturi, dar cu suprafete foarte mici, de cateva sute de mp fiecare, in august.
„In total cele 6 loturi au cumulat circa 1.500 mp. Au fost cumparate de SRL-urile din zona, care oricum foloseau pentru parcari acele suprafete. Saptamanile viitoare vor fi scoase la licitatie si suprafetele mari”, a spus, la acea data, pentru DailyBusiness.ro practicianul in insolventa Teodor Nicolae.
Recent, compania Timpuri Noi a gasit un cumparator pentru platforma din centrul Capitalei. Pretul obtinut pentru terenul de 5,1 hectare a fost de 35 mil. euro, cumparatorul fiind un fond de investitii al companiei InterIkea, vehicolul de investitii imobiliare al fondatorului retelei de magazine de mobila Ikea. De terenul de la Timpuri noi au fost insa interesati mai multi retaileri mari.
Vanzarile de platforme industriale au fost in anii de boom ai pietei cele mai importante tranzactii de terenuri de pe piata.
Printre tranzactiile incheiate in 2007 se numara cele pentru platformele Laromet, Tricodava, Electroaparataj, Compania Industriala Grivita.
Terenul de sub fabrica Laromet, cu o suprafata de 155.000 de metri patrati, a fost preluat de compania Africa Israel pentru 77,5 milioane de euro. Acesta este si cel mai scump teren vandut in Capitala.