„Explozia imobiliara s-a produs cand infrastructura nu era pregatita, si ne-am trezit cu cartiere imense, fara apa si canalizare. Casele erau superbe, dar conditiile de trai erau improprii”, a declarat Erbasu.
Acesta considera ca proiectele de infrastructura ar trebui dezvoltate prioritar, urmand ca ulterior segmentul imobiliar sa se dezvolte intr-un mod „corect si coerent”.
Erbasu spune ca revenirea sectorului constructiilor depinde de investitii, insa se declara sceptic fata de bugetele de investitii din urmatorii doi ani, si considera ca piata constructiilor se va afla in dificultate pana la lansarea proiectelor mari de infrastructura.
El a adaugat ca in Romania exista, inca, un deficit de locuinte, insa dezvoltarea acestora trebuie corelata cu puterea de cumparare a populatiei.
Potrivit lui Erbasu, firmele de constructii au inregistrat controale cu privire la angajatii la negru imediat dupa intrarea in vigoare a noului Cod al Muncii. Acesta crede ca fenomenul muncii la negru nu poate fi combatut doar prin modificarea Codului Muncii.
Omul de afaceri Cristian Erbasu este actionar la un grup de firme specializat in domeniul constructiilor, si presedinte al Patronatului Soietatilor din Constructii.