Tarifele au ajuns ca în doar șapte ani să se tripleze, recunosc și localnicii. Experții estimează că acestea vor crește și mai mult în lunile următoare.
Cererea mare și oferta limitată au făcut ca prețul apartamentelor, la început de an, să atingă un nou record în cel mai scump oraș din țară.
Zona centrală din Cluj-Napoca este în continuare cea mai căutată pentru locuințe. Prețul mediu pe metru pătrat depășește 3.000 de euro. Un apartament cu două camere poate ajunge să coste chiar și 200 de mii de euro.
„Eu când m-am mutat aici în 2018, prețurile erau 1050 – 1200 semifinisat și acum am înțeles că au explodat până la 3.000 finisat. Mie mi se pare foarte, foarte exagerat, hai că 2.000, 2.000 și un pic, dar nu 3.000….”, a spus un localnic pentru Digi24.
Tuturor li se par că prețurile din Cluj-Napoca sutn exagerate și că nu se justifică creșterea nici la apartamente, nici la alte tipuri de locuințe. „Cred că prețurile în Cluj sunt foarte, foarte mari, într-adevăr nu mi se pare că se justifică creșterea prețurilor nici la apartamente, nici la absolut nimic, dar nu avem ce să facem”.
„Prețurile sunt uriașe. Nu pot să zic că sunt foarte fericită pentru că, la rândul meu, aș dori să-mi achiziționez un apartament, dar având în vedere prețurile actuale care mi se par exorbitante este puțin dificil”, a mai sppus o localnică.
Citește și Câți bani trebuie să scoți din buzunar pentru o noapte în casa lui Tudor Chirilă din Viscri
În opinia lui Sorin Sucală, agent imobiliar, cauza exploziei de prețuri poate fi cererea prea mare. „Dacă e să ne raportăm la construcțiile noi, depășește deja 3.000 de euro, vorbim de undeva la 3.150 de euro pe mp. Cauza sau una din cauze poate fi stocul și cererea, adică cererea este mare în continuare, stocul limitat și din acest motiv Clujul fiind atractiv pt persoanele din oraș, respectiv din împrejurimi, fiind un centru universitar important cererea fiind mare, prețurile cresc în acest ritm”.
Cluj-Napoca e cel mai scump oraș din România, la care se adaugă și București, Craiova, Brașov și Oradea.