In prezent, compania mai are in jur de 35 de angajati.
„La fel ca si competitorii nostri de pe piata, am fost nevoiti sa disponibilizam o parte din angajati”, a spus Sommer.
„O parte dintre acestia au fost numiti pe alte proiecte Bovis din regiune, faptul ca suntem parte dintr-o mare organizatie (grupul australian cu acelasi nume – n.r.) fiind un mare avantaj in aceasta perioada. In ceea ce priveste proiectele in lucru si numarul acestora au aparut modificari, dar avem semnale de pe piata ca o parte se vor relua spre sfarsitul anului acesta sau la inceputul anului viitor”, a mai spus Nicole Sommer.
Printre angajati care au parasit compania se numara si Gino Laios, directorul regional comercial si financiar al companiei de consultanta in constructii Bovis Lend Lease – responsabil pentru activitatile din Romania, Ungaria, Ucraina si Georgia.
Decizia a fost luata de comun acord, a spus Laios, care a preluat conducerea departamentului comercial si financiar la 1 septembrie 2007.
Decizia a fost influentata de restragerea activitatii companiei de project si construction management, ca urmare a crizei din constructii.
Directorul de dezvoltare al companiei a precizat ca inghetarea proiectelor de pe piata imobiliara are efecte asupra activitatii companiei si ca acest an va fi unul dificil.
„Pentru a diminua efectele crizei, ne-am concentrat asupra serviciilor conexe pe care Bovis le ofera, precum Cost Management, Design Management, Planning & Scheduling si Project Monitoring”, a spus Nicole Sommer, directorul de dezvoltare al companiei.
Compania se ocupa in prezent doar de un proiect imobiliar din Capitala care va fi finalizat anul acesta.
Bovis Lend Lease este o companie de consultanta in constructii, oferind servicii de Project si Construction Management pe piata romaneasca incepand cu anul 2000. Compania face parte din grupul australian Bovis Lend Lease, care are la nivel global circa 8.500 de angajati si este prezent in 30 de tari la nivel global.
In anul fiscal 2007-2008, incheiat in iunie anul trecut, grupul a inregistrat venituri de 12,4 mld. dolari australieni (peste 6,6 mld. euro).