Proiectul a inceput in anul 2005 si urmeaza sa fie definitivat pana la finele anului 2009.
„La ora actuala ne aflam in etapa a doua de executie a proiectului, care presupune constructia zonei unu a poligonului, partea comerciala a proiectului, care va insuma aproximativ 70.000 mp, si care in prezent este definitivata in proportie de 70%”, a declarat Sorin Andrei, project managerul companiei imobiliare Eurohouse, .
Partea comerciala va dispune de 30 de hale, din care 17 au fost terminate, iar 20 vor fi gata in primavara anului viitor, un hotel, sedii de banci, birouri, si un restaurant.
In fazele urmatoare ale proiectului vor fi construite, pina in 2009, zonele care vor reprezenta partea industriala a proiectului pentru industria grea, cu acces la calea ferata, industria medie si usoara, cu toate facilitatile de productie si depozitare necesare.
Faza I a poligonului industrial Graells&LLonch de la Prejmer Brasov a constat in obtinerea autorizatiilor de functionare, a denumirii de parc industrial emisa de autoritati, a avizelor si proiectelor de executie pentru salubrizare, gaze, electricitate, apa, precum si autorizatii valabile pentru fiecare constructie in parte.
Parcul industrial Graell&Llonch va fi construit pe un teren de 86,9 ha si va pune la dispozitie loturi de teren cu suprafete cuprinse intre 1.000 si 30.000 mp.
Pretul de vanzare al terenului este cuprins intre 50 si 60 euro/mp, incluzand toate utilitatile, in timp ce ridicarea constructiei in sine va adauga inca 280-380 euro/mp, in functie de suprafata construita.
Dezvoltatorul va oferi, in cadrul aceluiasi complex industrial, o serie de servicii conexe si facilitati pentru mediul de afaceri: centru medical, restaurante, birouri de banca, birouri de telecomunicatii, agentii de transport, centru de afaceri, sali de conferinte, si program intern de gestionare a rezidurilor.
Graell&Llonch va investi in total 350 milioane de euro pentru constructia parcului industrial din Prejmer.
Compania va dezvolta in urmatorii 10 ani alte doua proiecte industriale, in Moldova si sudul Munteniei, a caror valoare investitionala va depasi 500 milioane de euro.