In 2011, la 203
ani de la inaugurare, hanul este in plin proces de restaurare. Insa chiar daca
mai e mult de lucru, vara aceasta, aripa dinspre Splaiul Independentei si
terasa din interior vor fi deschise din nou publicului.
Gradina de vara
din curtea interioara este aproape gata, iar viitorul restaurant cu specific
libanez isi asteapta decoratiunile.
„Lucram de zor. La terasa mai avem un
pic iar la restaurant asteptam decoratiunile. Sunt originale si tocmai din
aceasta cauza intarzie”, explica pentru B365.ro
managerul hanului, Dana Schitelea.
Dupa inaugurarea
terasei si restaurantului, lucrarile se vor muta in aripa de Nord, acolo unde
cele 33 de camere ale hanului vor fi transformate in butic hotel. „Incercam ceva
nou. Fiecare camera va avea specificul ei. Abia la anul ne vom apuca de treaba.
Tot atunci vom restaura si sala istorica(n.r. – incaperea unde s-a
semnat Pacea de la Bucuresti in 1812) Totul merge extrem de greu pentru ca si
pentru un cui pe care il batem intr-o scandura e nevoie de autorizatie de
constructie de la Primaria Generala”, mai spune managerul.
Tot din cauza Primariei
Generale si inaugurarea terasei treneaza. In dreptul portilor dinspre
Universitate, principala cale de acces catre curtea interioara a hanului, este
un santier continuu. „Asteptam sa vedem ce se intampla cu santierul din spate. Au
sapat de trei ori, in acelasi loc, in jumatate de an. Nu putem da drumul la
terasa cand in fata portii principale sunt gropi”, adauga Dana Schitelea,
citata de [url=http://b365.realitatea.net/news/schimbarea-la-fata-a-hanului-manuc-fotogalerie/]realitatea.net[/url].