In luna mai, preturile apartamentelor vechi au avut evolutii diferite. Astfel, preturile locuintelor vechi din sectorul 4 au inregistrat cea mai mare crestere din Capitala luna trecuta, de 5%, fiind urmate de cele din sectorul 1, unde preturile s-au apreciat cu 4%, au anuntat reprezentantii Colliers.
Potrivit indicelui de pret Colliers, in celelalte sectoare s-au inregistrat scaderi de pret. Cele mai mari scaderi s-au inregistrat in sectoarele 2 si 5, de 4%, fiind urmate de sectoarele 3 si 6, cu scaderi de cate 2%.
Preturile medii ale locuintelor vechi din sectorul 1 sunt cele mai ridicate din Capitala, de 1.656 euro pe mp. La nivel de pret, urmatoarele sectoare sunt 4 si 5, cu 1.291 euro pe mp, respectiv 1.165 euro pe mp. In sectorul 3, pretul mediu pe mp al locuintelor vechi este de 1.060 euro pe mp.
In sectorul 2, pretul mediu pe mp pentru locuinte vechi s-a situat in mai la 990 euro, in timp ce in sectorul 6 au ajuns in mai la 913 euro pe mp.
Per total, in mai, preturile locuintelor vechi au scazut cu 1%, pana la 1.131 euro pe mp, dupa ce in luna martie au scazut cu 15%, iar in aprilie au stagnat.
Preturile apartamentelor noi s-au depreciat la randul lor cu 1%, pana la 1.772 euro pe mp.
Comparativ cu inceputul acestui an, nivelul mediu al preturilor cerute este cu 10% mai scazut, in timp ce fata de maximul atins in aprilie 2008, indicele compus BREI (atat locuinte noi, cat si vechi) este cu 28% mai mic.
In perioada urmatoare, piata nu va adopta o miscare stricta, ci va ramane in sfera oscilatiilor neregulate, indecise, fara o tendinta evidenta. Un trend stabil va putea aparea abia in lunile de toamna si asta doar in cazul unei activitati economice stabile la nivel general, considera reprezentantii Colliers.