In Bucuresti, desi in urmatorii ani au fost anuntate deschideri ale mai multor unitati hoteliere, acestea au fost amanate sau chiar anulate.
Trei unitati hoteliere au fost finalizate in 2009, dintre care doua -inaugurate in trimestrul 3. O noua unitate hoteliera si-a anuntat inaugurarea pana la sfarsitul anului, iar alte 2 hoteluri, insumand 480 de camere, vor fi finalizate in anul 2010.
Desi exista o mare cerere pentru unitati de cazare cu preturi medii, in continuare, noile proiecte vor fi tot de 4 stele, se arata intr-un raport al Jones Lang LaSalle.
In septembrie 2009, in Bucuresti erau 71 de unitati hoteliere insumand 9.000 de camere clasificate intre 3 si 5 stele. Piata locala este dominata de hotelurile de 4 stele, ceea ce reflecta cererea de spatii de cazare in interes de serviciu. Aproximativ 80% dintre turistii orasului Bucuresti se deplaseaza aici in interes de serviciu.
De la inceputul anului pana in luna iunie 2009, sosirile si cazarile au inregistrat o scadere de 15,5% respectiv 20,1%.
Cu un grad de ocupare intr-o continua descrestere, hotelierii au inceput sa reduca pretul mediu de cazare la inceputul acestui an, ceea ce a determinat, numai in primele 8 luni ale intervalului, o scadere a randamentului cu 46% in comparatie cu perioada similara a anului trecut.
Volumul investitiilor in spatii hoteliere a atins cea mai mare valoare in 2007, cand tranzactiile au insumat 62 milioane euro. Dupa anul 2007, nu au mai fost inregistrate tranzactii care sa depaseasca 10 milioane euro, se arata in raport.