Sectoarele 2 si 5 inregistreaza la randul lor scaderi de cate 3% fata de luna precedenta, in timp ce sectoarele 3, 4 si 6 cresc usor, cu 1% si respectiv 2%.
Cel mai mare pret este inregistrat in continuare in sectorul 1 si ajunge la 2.061 euro pe metru patrat, urmat la mica distanta de sectorul 4 cu o valoare inregistrata de 1.995 euro/mp.
Pretul mediu al locuintelor in Capitala a inregistrat in luna iunie o valoare de 1.834 euro/mp, cu doar 9 unitati sub valoarea din mai.
BREI-N (Indicele apartamentelor noi) se situeaza la acelasi nivel ca cel inregistrat in luna precedenta si anume de 1.909 euro/mp, in timp ce BREI-V (indicele apartamentelor vechi) inregistreaza cea mai mica scadere din acest an, coborand de la valoarea de 1.808 euro/mp in luna mai, la 1.794 euro/mp in iunie.
Avand in vedere ca scaderea BREI-V este foarte mica, sub 1%, aceasta poate fi interpretata si ca o stagnare, urmand ca luna iulie sa confirme acest lucru sau sa dezvaluie un nou trend, au spus reprezentantii Colliers.
Raportat la al doilea trimestru de anul trecut, se observa o crestere a pretului apartamentelor din Bucuresti de 15%. Daca anul trecut, din luna aprilie pana in iulie, se inregistra o crestere de peste 20%, anul acesta, trimestrul al doilea aduce o perioada fara cresteri.