Zone precum Soseaua Chitila sau Bucurestii Noi, situate la periferia Capitalei, vor beneficia de o dezvoltare pe toate segmentele domeniului imobiliar, de la cel rezidential pana la cel industrial si de logistica, daca luam in considerare depozitele, halele si showroom-urile contruite, dar si proiectele anuntate pe piata, au delarat analistii imobiliari, citati de NewsIn.
„Interesul dezvoltatorilor este orientat spre aceasta zona pentru ca spatiul disponibil permite investitii mari”, au declarat reprezentantii EuroMetropola. „Zona periferica a Bucurestiului, Soseaua Chitila incepe sa cunoasca o adevarata dezvoltare prin proiectele ce urmeaza sa fie realizate aici. Intre acestea se numara viitorul mall construit pe Soseaua Chitila, preconizat a fi cel mai mare complex comercial din Bucuresti si din S-E Europei”, au mai spus oficialii agentiei imobiliare.
Specialistii sustin ca, in cazul Plaza Romania, unde pretul terenurilor de pe Bulevardul Timisoara s-a dublat intr-un interval scurt de timp, o constructie de tip mall determina o cerere ridicata la nivelul terenurilor din jur. Aceeasi situatie se intalneste si la nivelul zonei periferice a sectorului 1, Soseaua Chitila.
„Astfel, daca in prezent terenurile se vand cu 300-400 euro/mp, peste 2-3 ani vom asista la o majorare masiva a preturilor de vanzare, acestea atingand chiar 1.000 euro/mp”, completeaza consultantii imobiliari.
Ei sunt de parere ca zona de nord vest a Capitalei va cunoaste o mare dezvoltare, in special pe segmentul de logistica, datorita infrastructurii de care dispune, prin prezenta drumurilor nationale DN 7 (spre Targoviste) si DN 1A, care face legatura cu zona montana.
„In acest spatiu isi fac loc si importante proiecte rezidentiale, iar lucrarile pentru unul dintre aceste ansambluri, dispus pe o suprafata de peste 50.000 metri patrati, au fost deja demarate”, au declarat analistii imobiliari.
Potentialii cumparatori ce manifesta interes pentru terenurile din zona sunt incadrati in mai multe categorii: in prima clasa sunt persoanele private care achizitioneaza spatii de 500-2.000 mp pentru uz propriu, urmate de dezvoltatorii ce investesc in suprafete de peste 5.000 mp, unde se vor dezvolta mici ansambluri rezidentiale, iar din ultima categorie fac parte investitorii care cumpara loturi foarte mari, le parceleaza si apoi le revand.
„Complexurile devoltate aici vor fi tranzactionate cu rapiditate datorita avantajelor pe care aceasta locatie le are: departe de zgomotul si poluarea din centrul orasului, spatii largi, infrastructura reabilitata si acces facil spre zone turistice”, mai spun consultantii imobiliari.