„Numai in felul acesta va fi revitalizat circuitul de capital, materiale si factor uman care sa stimuleze economia romaneasca”, au adaugat reprezentantii Conpirom.
Ei au precizat ca recircularea pe piata a locuintelor gata construite, fie ele nelocuite inca sau din fondul locativ anterior nu ar face decat sa rezolve problemele financiare ale unor investitori imobiliari sau ale unor proprietari, si nu sa reporneasca motorul economiei romanesti.
„Numai demararea unor noi constructii are capacitatea de a crea noi locuri de munca, de a debloca stocurile producatorilor de materiale de constructii si de a fluidiza circulatia marfurilor si produselor fara de care o economie este ineficienta”, au subliniat reprezentantii organizatiei patronale.
De asemenea, ei mai propun Guvernului ca toate investitiile in infrastructura, operate cu bani de la buget, sa utilizeze intr-un mod legal, stabilit cu claritate, produse de fabricatie romaneasca.
„Daca efortul bugetar al Romaniei de a-si imbunatati infrastructura nu implica si repornirea si profitabilitatea productiei de materiale din fabricile din Romania, de care sunt direct dependente atat locurile de munca ale foarte multor romani, cat si colectarea de taxe si impozite de care are nevoie bugetul Romaniei, atunci investitia in infrastructura se va dovedi ineficienta si nu va avea efectul de stimulare promis”, au conchis reprezentantii Conpirom.
Presedintele Conpirom este omul de afaceri Vasile Turcu, iar fostul ministru al Turismului, Dan Matei Aghaton – purtator de cuvant.
Printre membrii confederatiei Conpirom se numara Asociatia Constructorilor Forestieri (ACF), Asociatia Industriei Vopselelor din Romania (AIVR), Asociatia Producatorilor de Mobila din Romania (APMR) si Federatia Patronala din Industria Materialelor de Constructii (PATROMAT).