Sediul este amplasat in zona de nord a Bucurestiului si reuneste circa 2.500 de angajati din 7 sedii ale companiei aflate in Bucuresti si Ploiesti.
Procesul de mutare a angajatilor in noul sediu a inceput in al 4-lea trimestru al acestui an si este estimat sa se finalizeze in al 2-lea trimestru al anului viitor.
Proiectul a debutat cu cel mai amplu si complex program de reabilitare ecologica din Romania a terenului pe care a fost construit complexul Petrom City, potrivit reprezentantilor companiei.
Terenul, un fost depozit de carburanti, a fost bombardat in cel de-al doilea Razboi Mondial, iar rezervoarele avariate au cauzat contaminarea solului.
Prin reabilitarea ecologica, un teren de 200.000 de metri patrati a fost redat Capitalei.
Petrom City cuprinde doua cladiri de birouri, un centru de date – printre cele mai moderne din Europa, o centrala electrica de 5 MW si o parcare cu 900 de locuri, desfasurate pe o suprafata construita de 100.000 mp.
Eficienta ridicata a cladirilor, de circa 90% fata de o medie de 40% – 60% prezenta in majoritatea cladirilor construite recent, contribuie la unicitatea proiectului in Romania, au spus reprezentantii Petrom.
Centrul de date al Petrom ofera o infrastructura cadru cu cele mai avansate solutii de racire, alimentare cu energie electrica, redundanta, sustenabilitate si procese in caz de dezastru, au precizat reprezentantii companiei.
Operarea centrului de date a fost preluata printr-un acord pe zece ani de catre IBM.
Petrom a fost folosit conceptul de personalizare a spatiului de lucru (environmental branding) care a presupus crearea unor elemente speciale de mobilier si de design interior, astfel incat toate spatiile sa reflecte valorile si filosofia companiei.
Proiectul a inclus constructia infrastructurii stradale, atat in interiorul Petrom City, cat si in perimetrul acestuia, nu numai pentru accesul angajatilor Petrom ci si pentru dezvoltarea zonei.
Strazile, cu o lungime totala de 1,7 km, sunt prevazute cu sistem de iluminat, spatii verzi si piste de biciclete. In plus, intreaga retea de cabluri este subterana – in linie cu noile standarde „Net City”.
Impactul economic al proiectului este semnificativ. Circa 4.000 de oameni din peste 150 de companii (peste 80% dintre acestea fiind companii romanesti), au lucrat la Petrom City, in diferite stadii ale lucrarilor.
Investitia totala s-a ridicat la peste 130 milioane euro si a acoperit costurile cu re-ecologizarea, proiectul de infrastructura, constructia cladirilor si a centralei electrice.
Grupul Petrom este cel mai mare grup petrolier din Europa de Sud-Est, cu activitati in sectoarele Explorare si Productie, Rafinare si Marketing, Gaze Naturale si Energie.
Grupul si-a consolidat pozitia pe piata petroliera din Europa de Sud-Est in urma unui proces de modernizare si eficientizare, pentru a carui implementare au fost realizate investitii de peste 5 miliarde de euro in ultimii cinci ani.
Grupul exploateaza in Romania si Kazahstan rezerve dovedite de petrol si gaze estimate la 854 milioane de barili echivalent petrol (in Romania 823 milioane barili echivalent petrol) si are o capacitate nominala anuala de rafinare de 8 milioane tone.
Pe piata distributiei de produse petroliere, Grupul Petrom este prezent prin intermediul unei retele de circa 800 statii, operata sub doua branduri, Petrom si OMV. Activitatea din Romania se desfasoara prin intermediul OMV Petrom Marketing, care este detinuta in totalitate de Petrom.
OMV Petrom Marketing opereaza 546 statii de distributie, dintre care 389 Petrom si 157 OMV. Grupul detine, de asemenea, o retea internationala de circa 250 benzinarii, localizate in Republica Moldova, Bulgaria si Serbia.
OMV detine 51,01% din actiunile Petrom. OMV activeaza in 12 tari in domeniile de Rafinare si Marketing si in 17 tari pe patru continente in domeniul de Explorare si Productie.
Ministerul Economiei detine 20,64% din actiunile Petrom, Fondul Proprietatea detine 20,11%, Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare 2,03% iar 6,21% se tranzactioneaza liber la Bursa de Valori Bucuresti.