„Pentru a se afirma ca realizarea ZMB in ultima forma propusa ar influenta piata imobiliara ar trebui sa se poata prognoza o oarecare cerere, de exemplu, pentru spatii de birouri in Oltenita si de complexe rezidentiale la Peris sau Fundulea, iar aceasta cerere nu exista”, a explicat Mihai Plaesu consultant senior in cadrul departamentului investitii al DTZ Echinox.
Daca se creaza aceasta zona metropolitana – dar acest fapt se concretizeaza si in realizarea (nu numai vehicularea) unor proiecte majore de infrastructura, impactul real asupra pietei imobiliare va fi aproape nul, au precizat reprezentantii DTZ.
„Nu credem ca o zona metropolitana extinsa pana la Dunare, de dimensiunea unui judet, este in masura sa influenteze mai mult decat in mod indirect piata imobiliara”, a spus Mihai Plaesu.
Un proiect esential pentru buna functionare a orasului si care ar fi influentat in mod direct si piata imobiliara ar fi fost realizarea unei noi autostrazi de centura, care sa cuprinda aceste localitati situate imediat dupa actuala sosea de centura, a explicat Plaesu.
Aceasta ar fi in opinia noastra suficient pentru a crea o „zona metropolitana” unitara din punct de vedere functional, inclusiv al dezvoltarii imobiliare, a adaugat Plaesu.
Potrivit consultantilor DTZ, cele mai bune locatii din anuntata ZMB ar fi tot cele existente si in prezent, cu o probabila accentuare a constructiilor de vile in suburbiile din imediata proximitate a Bucurestiului.
Viitoarea ZMB ar include 94 de unitati administrativ-teritoriale (84 de comune, opt orase si municipiile Bucuresti si Oltenita).