„2007 a fost anul in care s-a inceput echilibrarea balantei intre productia exportata si cea vanduta pe plan intern, cu o crestere a cererii la intern din partea familiilor care vor o casa de vacanta din lemn masiv si a proprietarilor de pensiuni”, a declarat Gabriel Hanganu, directorul general al Ecomed, citat de NewsIn.
Anul trecut, 75% din productia de case din busteni a Ecomed fost exportata, principala piata externa a companiei fiind Franta. Printre pietele secundare se numara Elvetia, Spania, Italia, Austria si Anglia.
Ecomed se afla printre primii trei producatorii de pe piata caselor de lemn din Romania si intentioneaza sa-si consolideze aceasta pozitie si in 2008, prin investitii de circa 500.000 euro in noi utilaje de productie.
Compania are sediul central in Bucuresti, productia realizandu-se in cadrul celor doua unitati aflate in judetul Buzau, cu o suprafata totala de 28.000 metri patrati. Capacitatea de productie este de 60 de case de o dimenisiune medie de circa 120 metri patrati pe an. Materialul de constructie, respectiv lemnul, este achizitionat de la producatorii forestieri privati din zona.
„In conditiile in care piata imobiliara creste semnificativ, iar cererea de case de vacanta din lemn masiv este din ce in ce mai mare, prevad ca aceasta afacere va cunoaste o dezvoltare interesanta in urmatorii trei ani, in conditiile in care si romanii au inceput sa aprecieze lemnul ca material de constructie viabil si rezistent in defavoarea caramizii si a betonului” , a adaugat Gabriel Hanganu.
Ecomed construieste case din lemn masiv din 2001, ele fiind vandute sub forma de kit-uri de constructie. Toate piesele sunt realizate in fabrica si apoi asamblate sub forma casei dorite, in curtea clientului. Ridicarea unei constructii dureaza in jur de doua saptamani, iar pretul unei case de marime medie este de aproximativ 50.000 de euro (pretul nu include fundatia, instalatiile si finisajele).