- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Real Estate

Proprietarii din acest cartier rezidențial plătesc scump, dar se sufocă în praf! Cei mai afectați sunt locatarii care au investit o avere!

28 Oct, 10:38 • Bugiu ⁠Ana Maria
Locuitorii dintr-un cartier rezidențial din Cluj-Napoca se plâng de praful și zgomotul cauzate de construcția mall-ului Carbochim. În ciuda costurilor ridicate ale apartamentelor, aceștia cer măsuri urgente pentru a îmbunătăți condițiile de trai.
Proprietarii din acest cartier rezidențial plătesc scump, dar se sufocă în praf! Cei mai afectați sunt locatarii care au investit o avere!

În ultimele zile, locuitorii din Cluj-Napoca, în special cei din cartierul rezidențial Ansamblul Iris, sunt nemulțumiți de condițiile de trai cauzate de construcția unui mall în apropiere. Proprietarii de apartamente de lux se plâng că, în ciuda sumei considerabile pe care au plătit-o pentru locuințele lor, sunt sufocați de praf și zgomot, potrivit bugetul.ro.

Aceștia susțin că lucrările pentru mallul Carbochim au generat un nivel inacceptabil de mizerie și gălăgie, făcându-le viața de zi cu zi insuportabilă. Plângerile adresate Primăriei Cluj-Napoca nu au primit încă un răspuns, iar locatarii cer măsuri urgente pentru a limita impactul lucrărilor asupra comunității.

Te-ar mai putea interesa și: Piața luxului din România se extinde. După Hermès și Louis Vuitton, în București ar putea apărea magazinul de bijuterii Cartier

foto: cartier rezidențial

Proprietarii din acest cartier rezidențial plătesc scump, dar se sufocă în praf! Cei mai afectați sunt locatarii care au investit o avere!

Un locatar a explicat că aerisirea locuințelor devine imposibilă din cauza poluării, iar plimbările cu copiii în parc sunt afectate de aceeași problemă. Deși susțin modernizarea zonei, aceștia consideră că ar trebui impuse limite rezonabile pentru a asigura un mediu sănătos.

„Locuim aici de câțiva ani și niciodată nu a fost așa de rău. Nu putem aerisi locuințele ziua pentru că aerul devine irespirabil. În plus, când ieșim la plimbare cu copiii în parcul Armătura, unde ar trebui să ne bucurăm de aer curat, ne lovim de același praf și zgomot.

Sunt pro-modernizare, dar ar trebui impuse limite rezonabile. Până la urmă, trăim într-un oraș care ar trebui să ne ofere un mediu sănătos”, se plânge un locatar.

Construirea mall-ului Carbochim este parte dintr-un proiect de regenerare urbană dezvoltat de Iulius, care vizează transformarea unei foste platforme industriale de 14 hectare într-un complex modern, în care se investesc peste 500 de milioane de euro. Mallul va deveni cea mai mare suprafață de retail din țară, cu 145.000 de metri pătrați destinați peste 400 de magazine, 30 de restaurante și cafenele, o piață pentru producătorii locali, un parc de 52.000 de metri pătrați și o grădină japoneză pe acoperiș.

Noua construcție va include și un cinematograf, un centru de live arts, o sală de spectacole și un open air cinema, precum și birouri care vor crea noi locuri de muncă.

Te-ar mai putea interesa și: Un nou cartier de lux în nordul Bucureștiului. Garsoniere de peste 100.000 de euro și apartamente la prețuri fabuloase!