„Proiectele rezidentiale adresate segmentului mediu se contureaza sub forma de apartamente in cladiri inalte, situate in cartiere dens populate (Colentina, Berceni, Militari, Stefan cel Mare, Titan, Vitan, Dristor), in apropierea mijloacelor de transport in comun, a adaugat si directorul de vanzari al Neocasa, Adrian Dumitru, citat de NewsIn.
„Segmentul peste medie si segmentul de lux reprezinta urmatoarele alegeri ale dezvoltatorilor”, a adaugat Uzunov, adaugand ca apartamentele cu preturi si suprafete relativ mici sunt cele mai cautate.
„In acest moment calitatea locuintelor se afla pe locul doi, in detrimentul pretului. Garsonierele conduc detasat intr-un top al vanzarilor, apoi vin apartamentele cu doua si cu trei camere, iar pe ultimul loc sunt cele cu patru camere”, a mai spus presedintele companiei Regatta.
In opinia lui Eduard Uzunov, segmentul rezidential este unul dintre cele mai dinamice in piata imobiliara romaneasca. Nevoia pentru locuinte combinata cu recenta aderare a Romaniei la Uniunea Europeana creeaza un mediu propice dezvoltarii proiectelor si ansamblurilor rezidentiale.
La randul sau, Adrian Dumitru a precizat ca numarul de proiecte lansate pe segmentul mediu depaseste douazeci de ansambluri rezidentiale de mici si mari dimensiuni, care insumeaza peste 3.000 de locuinte cu diferite termene de predare.
„Apartamentele pentru clasa medie au suprafete comparabile cu cele vechi, dar sunt putin mai spatioase si mai bine compartimentate, cu servicii si facilitati existente si la locuintele de lux (paza, club de fitness, piscina, spatii de recreere, locuri de joaca pentru copii)”, a declarat Dumitru, adaugand ca pretul de vanzare pentru proiectele adresate clasei mijlocii variaza intre 900 si 1.500 de euro pe metrul patrat, plus TVA.
Ansamblurile rezidentiale adresate segmentului mediu, lansate la sfarsitul anului 2005, au inregistrat catre finalul anului 2006 si inceputul anului 2007 o majorare a pretului cuprinsa intre 25 si 40 de procente.
Presedintele Asociatiei Romane a Agentiilor Imobiliare (ARAI), Ruxandra Cleciu, a declarat saptamana trecuta ca, pe piata bucuresteana, cererea s-a ridicat, in ultimii doi-trei ani, la aproximativ 60.000 de locuinte, iar oferta din momentul de fata atinge doar circa 10.000, aflate inca in stadiul de constructie.
„In aceste conditii, noile apartamente, desi sunt putine, vin ca o gura de oxigen pentru cei aflati in cautarea unei locuinte, dar nu pentru cei cu venituri medii, ci mai mult pentru cei care au venituri peste mediu”, a completat, saptamana trecuta, Cleciu.