„Romania trebuie sa raspunda de urgenta problemelor urbane grave, inclusiv lipsa infrastructurii, gestionarea deseurilor, problemele ecologice, lipsa de spatii verzi, problemele legate de domeniul public, traficul, transportul public, gentrificarea si alte aspecte sociale care trebuie sa fie abordate. Din moment ce administratiile locale par a nu avea expertiza si resursele pentru a identifica nevoile specifice, ar trebui consultati specialisti in scopul de a identifica cerintele si de a formula solutii urbane integrate”, este de parere Resul Kilic.
Regenerarea urbana este un domeniu cu potential in Romania, in conditiile in care aproximativ 68% din persoanele din zonele urbane in Romania traiesc in blocuri comuniste, iar majoritatea cladirilor rezidentiale din Romania si-au depasit aproape o jumatate din durata de viata, si au nevoie de renovare.
De asemenea, aproape 50% din cladirile rezidentiale sunt mai vechi de 50 de ani, iar aproximativ 30% sunt vechi de 25-50 de ani. Cladirile existente sufera de degradare severa, pierderi enorme de energie, costuri ridicate de intretinere si probleme de securitate.
„Este doar o chestiune de timp pana cand un numar considerabil din stocul actual de locuinte va trebui inlocuit, fapt care va deschide portile pentru programele de regenerare urbana. Aceste aspecte trebuie abordate printr-o politica urbana si de proiectare foarte clar definite, cu cadre strategice si planuri, de stabilire a criteriilor de dezvoltare urbana durabila si care sa traseze masurile practice ce trebuie intreprinse la nivel local”, mai arata Resul Kilic.
King Sturge este una dintrele cele mai importante companii de consultanta imobiliara din Europa, cu o retea de peste 215 de birouri independente si asociate in 47 de tari, incluzand Europa Continentala, Asia Pacific si America de Nord. King Sturge si-a deschis filiala in Bucuresti in anul 2006.