Investitiile pe acest segment sunt tot mai atractive pentru dezvoltatorii romani, dar mai ales pentru cei straini, a afirmat Monica Marin, citata de NewsIn.
Potrivit EuroMetropola, reprezentantii unor lanturi hoteliere internationale tatoneaza piata imobiliara bucuresteana pentru a identifica principalele zone in care ar fi oportuna dezvoltarea viitoarelor proiecte.
„Exista companii hoteliere care urmaresc achizitionarea unor hoteluri care functioneaza deja, pe care le reconditioneaza sau investitori care cauta imobile speciale, palate, case de patrimoniu, carora le pot da destinatie hoteliera. De asemenea, mai exista o alta categorie interesata de terenurile in zonele centrale si semicentrale ale Capitalei, unde ar putea pune in practica propriile proiecte”, a spus Monica Marin.
Despre caracteristicile terenurilor pe care investitorii isi propun sa dezvolte proiecte hoteliere, reprezentantul EuroMetropola a adaugat ca dezvoltatorii cauta suprafete de minimum 1.000 mp, in planul intai al unui bulevard intens circulat, intr-o zona care sa le asigure expunerea de care are nevoie o astfel de unitate pentru a fi atractiva pentru turisti.
„Este important ca terenul sa fie intr-o zona in care accesul sa nu reprezinte o problema, de preferat in apropierea garii, a aeroportului sau a unor zone de interes major pentru turisti”, a mai spus Marin, care sustine ca o alta tendinta pe piata hoteliera, care se remarca de mai bine de doi ani, este aceea de a integra un mini-hotel in cadrul unui complex care mai cuprinde si spatii comerciale si cladiri de birouri.
Reprezentantul EuroMetropola a mai adaugat ca operatorii si investitorii din sectorul hotelier au sesizat in ultima vreme o crestere a numarului solicitarilor de spatii de cazare in Bucuresti, iar turismul de afaceri ramane cel mai atractiv segment din punct de vedere al cererii la nivelul Capitalei, aproximativ 80% dintre cei care apeleaza la servicii hoteliere provenind din mediul de afaceri