Proprietarii imobilului sunt un cetatean roman si unul englez.
Cladirea este amplasata pe strada General Berthelot din sectorul 1 al Capitalei si are o suprafata construita de 1.683 mp, suprafata la sol fiind de peste 300 mp.
„Acum se lucreaza la proiectele pentru extindere care vizeaza transformarea cladirii ori in hotel, ori intr-o cladire rezidentiala de lux, in functie de preferinta viitorului proprietar, suprafata totala a cladirii dupa extindere urmand sa depaseasca 3.700 mp”, a declarat, pentru DailyBusiness, Ionut Buzelan, directorul executiv al Manopoly International, agentia imobiliara care se ocupa de vanzare.
Cladirea, care dateaza din 1895, a fost consolidata recent si cuprinde 20 de camere si un subsol tip crama, a precizat Buzelan.
Terenul pe care este amplasata cladirea are o suprafata de peste 915 mp, potrivit agentiei imobiliare Manopoly International.
„Practic nu vindem o cladire, ci o intreaga afacere. Extinderea va avea o suprafata la sol similara cu cea a cladirii initiale si va urma tiparul arhitectural si regimul de inaltime”, a mai spus Buzelan.
Vanzarea de cladiri sau terenuri impreuna cu proiecte de constructie nu este o noutate pe piata bucuresteana.
In prezent, compania SC Romspedition Logistik are la vanzare un proiect de ansamblu rezidential cu 625 apartamente, impreuna cu terenul de 12.700 mp, amplasat pe Soseaua Oltenitei din Capitala, la un pret de 18 mil. euro.
De asemenea, si compania cu capital spaniol Delorian a scos la vanzare un proiect pentru constructia a 1.000 de locuinte in zona Sisesti si terenul aferent, de 50.000 mp intravilan, pretul fiind 80 mil.euro.
„Atunci cand un investitor achizitioneaza un teren cu PUZ (eventual si un proiect conform planului), developerul sau investitorul nu mai cumpara doar terenul respectiv, el cumpara o ecuatie financiara. Astfel el isi poate calcula randamentul investitiei si isi poate urmari mai bine proiectiile financiare”, a precizat Dan Ciobanu, director de vanzari MediaCity Real Estate, agentia care se ocupa de vanzarea proiectelor din Sisesti si de pe Soseaua Oltenitei.
„La cumpararea unui teren cu PUZ (plan urbanistic zonal), se cumpara si certitudinea unor parametri cat mai favorabili. Cel mai probabil, parametrii initiali (cuprinsi in PUG, plan urbanistic general) nu sunt cei mai fericiti, ei putand fi imbunatatiti printr-un PUZ efectuat in regim propriu. Totodata, se scuteste si timp la aceasta investitie, vorbim de 3 pana la 6 luni pentru definitivarea unui PUZ si de mai multe luni pentru obtinerea autorizatiei de constructie, fara sa ne mai gandim la timpul necesar proiectului corelat”, a precizat Ciobanu.