- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Software

Avertisment pentru milioane de deţinători de telefoane Android! Aplicaţiile care îţi pot lua banii din contul bancar

31 May, 23:21 • Russo George
Experții în securitate cibernetică au emis un avertisment pentru toți utilizatorii de telefoane cu Android, îndemnându-i să își verifice conturile bancare, deoarece acestea sunt vulnerabile la atacuri.
Avertisment pentru milioane de deţinători de telefoane Android! Aplicaţiile care îţi pot lua banii din contul bancar

Oricine utilizează un telefon cu Android ar trebui să fie extrem de precaut în privința aplicațiilor pe care le instalează. Chiar dacă aplicațiile sunt descărcate din Google Play Store, acesta nu garantează că sunt complet sigure.

Specialiștii de la Zscaler ThreatLabz au identificat recent peste 90 de aplicații malițioase, unele dintre acestea fiind infectate cu virusul Anstsa, care este deosebit de periculos. Odată instalat, acest virus poate accesa informații bancare și financiare sensibile. Hackerii folosesc tehnici avansate de suprapunere și accesibilitate pentru a intercepta și colecta date fără a fi detectați.

Astfel, utilizatorii de Android nu vor sesiza nimic neobișnuit până când nu observă lipsuri în conturile lor bancare. Conform Zscaler ThreatLabz, aceste aplicații periculoase au fost descărcate de peste 5 milioane de ori.

Aplicațiile pentru Android cărora trebuie să le acordați atenție

Acest tip de atac este dificil de detectat deoarece utilizează așa-numita tehnică „dropper” pentru a infecta dispozitivele. La prima vedere, aplicația pare complet inofensivă, însă ulterior, criminalii cibernetici introduc malware-ul printr-o actualizare.

„La Zscaler ThreatLabz monitorizăm în mod regulat magazinul Google Play pentru a detecta aplicații rău intenționate. În ultimele luni, am identificat și analizat peste 90 de aplicații rău intenționate încărcate în magazinul Google Play. Aceste aplicații infectate cu programe malware au strâns împreună peste 5,5 milioane de instalări”, au declarat experții, conform mirror.co.uk.

Cele mai recente aplicații care au infectat telefoanele Android includ cititoare PDF și QR. Aceste tipuri de aplicații au reușit să compromită peste 70.000 de dispozitive înainte de a fi eliminate de Google. Prin urmare, dacă ați descărcat recent aplicații numite PDF Reader & File Manager sau SAU Reader & File Manager, ar fi recomandat să le dezinstalați imediat și să verificați starea conturilor bancare.

Acest avertisment subliniază importanța de a fi extrem de vigilent și de a monitoriza constant securitatea dispozitivelor mobile și a informațiilor personale.

Citeşte şi: Domeniul din Germania în care salariile cresc de la an la an. Românii din această industrie primesc minim 2.500 de euro și zile în plus de concediu