Mai nou, orice utilizator de Instagram poate avea acea bifă care confirmă că e vorba de un cont oficial. Cei care sunt interesați să aibă un cont verificat cu bifa albastră trebuie să plătească o sumă lunară ca să poată beneficia de beneficii și asistență prioritară. Mark Zuckerberg, CEO-ul Meta, a explicat că acel cont verificat are avantajul că utilizatorii pot fi asistați de o persoană în carne și oase, în loc de un robot automatizat. Serviciul a fost inițial lansat în Australia și Noua Zeelenadă, iar ulterior a devenit disponibil și în România.
Cine dorește bifa albastră pe Instagram ar trebui să plătească 85 de lei.
Mark Zuckerberg spunea în urmă cu puțin timp că are în plan să lanseze mai multe produse cu scopul de a îmbunătăți productivitatea și creativitatea creatorilor de conținut, dar a avertizat că sunt necesare costuri uriașe pentru susținerea tehologică pentru o bază mare de utilizatori. Tocmai de aceea se explorează diverse opțiuni prin care pot fi obținute venituri suplimentare, prin implementarea unor servicii de abonament cu plată.
Și alte aplicații, cum ar fi Snapchat sau Telegram, au introdus servicii cu plată pentru a diversifica sursele de venituri.
„Pe termen lung, dorim să construim o ofertă de abonament care să fie valoroasă pentru toată lumea, inclusiv pentru creatori, companii și comunitatea noastră în general. Ca parte a acestei viziuni, evoluăm sensul bifei albatre astfel încât să putem extinde accesul la verificare și mai mulți oameni să aibă încredere că conturile cu care interacționează sunt autentice”, au transmis reprezentanții Meta.