- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri externe

iPhone retras de la vânzare din cauza radiațiilor prea mari. Care este modelul cel mai periculos de telefon

13 Sep, 09:05 • Dobran Viorel
Franţa opreşte vânzările de iPhone 12 din cauza radiaţiilor prea mari. Între timp, Apple a scos pe piaţă cel mai nou model d etelefon, iPhone 15.
iPhone retras de la vânzare din cauza radiațiilor prea mari. Care este modelul cel mai periculos de telefon

Apple trebuie să oprească vânzările modelului iPhone 12 în Franţa din cauza nivelurilor de radiaţii peste pragul admis, a declarat ministrul junior pentru economie digitală al Franţei, pentru ziarul Le Parisien, într-un interviu publicat marţi, transmite Reuters.

Autoritatea de supraveghere a radiaţiilor din Franţa, ANFR, a notificat Apple de decizia sa de a interzice vânzările de iPhone 12 după ce a efectuat teste care au arătat că Rata Specifică de Absorbţie (SAR) a smartphone-ului este puţin mai mare decât este permisă legal, a declarat Jean-Noel Barrot pentru ziar.

Apple nu a răspuns imediat la o solicitare de comentarii a Reuters. Barrot a spus că o actualizare de software ar fi suficientă pentru a remedia problemele de radiaţii legate de telefonul pe care compania americană îl vinde din 2020.

” Apple este aşteptată să răspundă în termen de două săptămâni”, a spus el, adăugând: ”Dacă nu reuşesc să facă acest lucru, sunt pregătit să comand o rechemare a tuturor iPhone-urilor 12 aflate în circulaţie. Regula este aceeaşi pentru toată lumea, inclusiv pentru giganţii digitali.”

Uniunea Europeană a stabilit limite de siguranţă pentru valorile SAR legate de expunerea la telefoanele mobile, care ar putea creşte riscul unor forme de cancer, conform studiilor ştiinţifice.

iPhone 15 vine cu schimbarea dorită de toţi, baterie pentru o autonomie mai mare şi spaţiu dublu de stocare

Autoritatea de supraveghere franceză îşi va transmite acum constatările autorităţilor de reglementare din alte state membre ale UE.

”În termeni practici, această decizie ar putea avea un efect de bulgăre de zăpadă”, a spus Barrot.

În 2020, Franţa a extins reglementările care impun comercianţilor cu amănuntul să afişeze valoarea radiaţiilor produselor pe ambalaje dincolo de telefoanele mobile, inclusiv tabletele şi alte dispozitive electronice.

Apple a lansat iPhone 15, toate cele patru modele

Apple a prezentat noua serie de smartphone-uri iPhone 15 marţi seară, în cadrul evenimentului intitulat Wonderlust.

Apple a lansat iPhone 15

Seria iPhone 15, compusă din patru modele, a fost vedeta evenimentului organizat de Apple marţi seară şi transmis online pe propriul website şi pe YouTube.

Mai mult ca oricând, accentul este pus pe cele două modele Pro, care sunt vândute mai scump şi cu o marjă mai mare de profit – acestea beneficiază de cele mai multe upgrade-uri.

Cum va arăta următorul iPhone! Ce se va întâmpla cu ecranul la modelul 15 Pro Max?!

Cele două modele Pro au acum la bază un cadru de titanium (în loc de oţel inoxidabil), care ar trebui să le confere o rezistenţă mai mare şi să contribuie la scăderea în greutate a acestora.

iPhone 15 Pro (6,1 inch) şi iPhone 15 Pro Max (6,7 inch) beneficiază şi de un nou cip, A17 Pro, construit pe 3nm – cu 19 miliarde e tranzistori, 6 nuclee de procesor. Acesta promite un spor de performanţă de 10% în sarcinile pe un singur fir.

Placa video are 6 nuclee, cu o performanţă maximă cu 20% mai mare decât generaţia anterioară.

Action Button este o nouă facilitate disponibilă doar pe cele două – un buton fizic (ce ia locul butonului de oprire a sunetelor) a cărui acţiune poate fi aleasă de utilizator. De exemplu, acesta poate fi configurat pentru realizarea rapidă a unei fotografii.

În plus faţă de toate celelalte modele ale seriei, iPhone 15 Pro Max are în dotare o nouă lentilă tele de 12MP, care facilitează mărirea optică cu 5X a fotografiilor, la o lungime focală de 120mm.

Camera ultrawide are şi ea 12MP. Camera principală are 48MP şi promite o performanţă mai bună în lumină slabă şi în cazul portretelor. Aceasta produce fotografii la o rezoluţie de 24MP.

Conexiunea USB-C atinge viteze de 10gbps în cazul modelelor Pro, adică de 20 de ori mai rapid decât un USB2.

iPhone 15 Pro şi Pro Max vor costa de la 1.000 de dolari (128GB), respectiv 1200 de dolari (256GB) şi vor fi disponibile din 22 septembrie.

Întreagă serie iPhone 15 va folosi pentru alimentare şi transfer de date conexiunea USB-C. Apple a fost forţată de noua legislaţie europeană să renunţe la conectorul propriu Lightning.

Dynamic Island ajunge acum pe iPhone 15 şi iPhone 15 Plus, după ce, anul trecut, era lansată doar pe modelele Pro.

Modelul de bază al seriei se bazează pe cipul A16 Bionic, folosit anul trecut de iPhone 14 Pro.

iPhone 15 are un ecran OLED Super Retina de 6,1 inch, în vreme ce modelul Pro beneficiază de un ecran de 6,7 inch. Luminozitatea maximă poată ajunge la 2000 de niţi.

Camera principală de la iPhone 15 are 48MP, cu f1.6 şi o lungime focală de 26mm, facilitând un zoom optic 2X.

iPhone 15 şi iPhone Plus vor costa de la 800 de dolari, respectiv 900 de dolari.

Apple a prezentat Watch Series 9 alături de iPhone 15

Apple a prezentat Watch Series 9

A noua generaţie de ceasuri Apple Watch prezentată marţi în cadrul celui mai important eveniment anual al companiei, „Wonderlust”, reprezintă un upgrade minor faţă de generaţia anterioară, aducând un număr redus de îmbunătăţiri.

Primul produs „carbon neutru”, cum l-a numit Apple, Watch Series 9 se bazează pe un nou cip, S9, alcătuit din 5,6 miliarde de tranzistori şi cu o placă video mai rapidă cu 30% faţă de versiunea anterioară.

Poate cea mai interesantă noutate este gestul Double Tap. Două atingeri rapide între degetul mare şi degetul arătător (de la mâna care poartă ceasul) pot juca rolul butonului Enter şi acţiona funcţia activă pe ecran.

Prin acest gest pot fi operate o serie întreagă de funcţii care necesitau, în mod normal, apăsarea butonului de pe ecran, de la acceptarea unui apel, la oprirea alarmei.

Siri operează acum local, fără a se conecta la serverele Apple. Asta face folosirea asistentului mai rapidă, dar şi mai sigură.

La fel ca noile iPhone-uri, Watch Series 9 beneficiază de un nou cip ultra wideband, care facilitează localizarea precisă a obiectelor şi dispozitivelor din reţeaua Find My.

Apple Watch Series 9 va costa de la 400 de dolari şi va fi disponibil din 22 septembrie. Cu aceeaşi ocazie, Apple a prezentat şi o nouă versiune a modelului Ultra, care reprezintă, de asemenea, un upgrade minor.

Acesta se laudă cu o luminozitate a ecranului de până la 3.000 de niţi şi o autonomie de 36 de ore (72 de ore în mod low power). Watch Ultra 2 va costa de la 800 de dolari.

Urmărește Daily Business pe Google News
Alte articole
Program Kaufland, Lidl, Carrefour și al altor supermarketuri de sărbători. Sunt deschise până târziu în Ajunul Crăciunului
Program Kaufland, Lidl, Carrefour și al altor supermarketuri de sărbători. Sunt deschise până târziu ...
Ce se întâmplă dacă pui 500 ml de oțet în mașina de spălat. Trucul ieftin pe care îl știu puține gospodine
Ce se întâmplă dacă pui 500 ml de oțet în mașina de spălat. Trucul ieftin pe care îl știu puține ...
Motivul pentru care felicitarea de Crăciun postată de Prinţul William şi Kate Middleton a fost ștearsă la scurt timp de la publicare. Dezvăluirile fotografului Familiei Regale
Motivul pentru care felicitarea de Crăciun postată de Prinţul William şi Kate Middleton a fost ștearsă ...
Cât costă un cozonac Dubai făcut de Gabriela Cristea. Cu cât vinde prezentatoarea TV produsele de patiserie de Crăciun
Cât costă un cozonac Dubai făcut de Gabriela Cristea. Cu cât vinde prezentatoarea TV produsele de ...
Doliu în lumea muzicii! Trupa Proconsul trece prin momente grele. „Vălică al nostru a plecat și el, prea devreme”
Doliu în lumea muzicii! Trupa Proconsul trece prin momente grele. „Vălică al nostru a plecat ...
Cum l-a poreclit presa din Italia pe Dan Șucu după ce a devenit acționar majoritar la Genoa
Cum l-a poreclit presa din Italia pe Dan Șucu după ce a devenit acționar majoritar la Genoa
Ce are de gând să facă Aura Șova cu cei 100.000 de euro câștigați la Vocea României. Nimeni nu se aștepta la un asemenea răspuns
Ce are de gând să facă Aura Șova cu cei 100.000 de euro câștigați la Vocea României. Nimeni nu ...
Ce mașină va putea trece prima prin intersecție? Testul care dă dureri de cap multor soferi
Ce mașină va putea trece prima prin intersecție? Testul care dă dureri de cap multor soferi
Banca din România care dispare din februarie. Ce se întâmplă cu banii clienților din conturi
Banca din România care dispare din februarie. Ce se întâmplă cu banii clienților din conturi
De ce să nu ridici niciodată o bancnotă găsită pe parbriz. Noua metodă folosită de hoţi
De ce să nu ridici niciodată o bancnotă găsită pe parbriz. Noua metodă folosită de hoţi
Ce reprezintă zgomotele produse de centrala termică. Cea mai frecventă problemă tehnică ce apare la centrale
Ce reprezintă zgomotele produse de centrala termică. Cea mai frecventă problemă tehnică ce apare ...
Lucian Romașcanu, purtătorul de cuvânt al PSD: „Duminică sunt consultările de la Cotroceni. Apoi anunțăm propunerea de premier”
Lucian Romașcanu, purtătorul de cuvânt al PSD: „Duminică sunt consultările de la Cotroceni. ...
Cât câștigă un român în Germania. Muncește la o fermă 310 ore pe lună: „Diferă în funcție de câte ore ai într-o lună”
Cât câștigă un român în Germania. Muncește la o fermă 310 ore pe lună: „Diferă în funcție ...
Deficit major de zilieri în România. Ziua de lucru se plăteşte chiar şi cu 500 de lei: „Mai găseşti doar bieţi pensionari, tineret nu mai vezi”
Deficit major de zilieri în România. Ziua de lucru se plăteşte chiar şi cu 500 de lei: „Mai ...
Se dă startul licitației pentru construirea Drumului Expres care va lega două mari orașe ale României. „Drumul morții”, pe care se petrec cele mai multe accidente, va fi înlocuit
Se dă startul licitației pentru construirea Drumului Expres care va lega două mari orașe ale României. ...