- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Diverse

S-a lansat iPhone 16, vine cu schimbări futuriste. Costă între 800 şi 1200 de dolari VIDEO

10 Sep, 10:39 • Dobran Viorel
Într-un eveniment organizat luni la sediul companiei şi transmis online, Apple a prezentat noile smartphone-uri care compun seria iPhone 16.
S-a lansat iPhone 16, vine cu schimbări futuriste. Costă între 800 şi 1200 de dolari VIDEO

Ca în anii trecuţi, noua generaţie este compusă şi ea din patru modele, iPhone 16 (6,1 inch), iPhone 16 Plus (6,7 inch), iPhone 16 Pro (6,3 inch) şi iPhone 16 Pro Max (6,9 inch).

La baza noilor smartphone-uri stă chipset-ul A18, construit pe 3nm, cu ray tracing accelerat hardware, dar cu diferenţe de performanţă în favoarea modelelor mai scumpe.

Procesorul de la iPhone 16 este cu 30% mai rapid şi cu 35% mai eficient la acelaşi nivel de performanţă. Soluţia grafică este şi ea cu 40% mai performantă.

Motorul Neuronal este acum de două ori mai rapid, lăţimea de bandă de memorie este cu 17% mai mare. Apple promite şi o autonomie mai mare pentru iPhone 16, dar nu a oferit cifre în acest sens.

Toate cele patru modele ale seriei primesc anul acesta butoane noi.

Schimbarea care va uimi o lume întreagă! Sunt vizați toți utilizatorii de iPhone

iPhone 16

Butonul personalizat, introdus anul trecut doar pe modelele Pro, ajunge acum să fie implementat pe toate modelele noii serii.

În plus, există acum un buton pentru camera foto. Acesta este capacitiv, facilitând realizarea anumitor funcţii (mărirea, de exemplu) prin swipe-uri.

Ca în fiecare an, camerele foto ale noilor iPhone-uri se bucură de atenţia companiei, care le aduce mai multe îmbunătăţiri.

iPhone 16 are o cameră tele care poate mări optic de două ori şi o nouă cameră ultra-wide de 12 MP cu funcţie macro şi autofocus. Camera foto principială rămâne la 48MP, 26mm lungime focală.

iPhone 16 va costa de la 800 de dolari, iar iPhone 16 de la 900 de dolari, ambele pornind de 128GB stocare. Modelele Pro au acum ecrane mai mari (şi rame negre mai înguste) decât în anii trecuţi – iPhone 16 Pro trece la un ecran de 6,3 inch, în vreme ce Pro Max va avea un ecran de 6,9 inch.

Acestea se bazează pe cipul A18 Pro, cu motor neuronal pe 16 nuclee şi o lăţime de bandă a memoriei cu 17% mai mare.

Camera foto principală are 48MP. Alături de această există o cameră tele de 12MP cu 5x zoom optic.

Captura video 4K poate ajunge acum la 12 de cadre pe secundă.

Cât a muncit Sebastian Dobrincu pentru visul lui și cum a ajuns la succes. „Am făcut mulți bani din aplicații pentru iPhone”

iPhone 16 Pro va costa de la 1.000 de dolari, iar iPhone 16 Pro Max de la 1.200 de dolari – ambele vor fi disponibile din 20 septembrie.După mai bine de un an de lucru, Apple este (aproape) pregătită să lanseze primele funcţii de AI pentru smartphone-urile sale, ce vor fi grupate sub brandul Apple Intelligence.

Acestea vor fi lansate la câteva luni după noile iPhone-uri.

Apple promite că centrale sale de date folosesc doar energie regenerabilă, iar datele utilizatorilor nu sunt stocate pe serverele companiei.

Apple şi gadgeturile sale: cum tehnologia de vârf transformă viaţa de zi cu zi

iPhone 16

Apple este cunoscut pentru produsele sale elegante şi inovatoare, care nu doar că setează standarde în industrie, dar şi îmbunătăţesc semnificativ viaţa cotidiană a utilizatorilor. De la smartphone-uri şi laptopuri la ceasuri inteligente şi căşti wireless, gadgeturile Apple sunt apreciate pentru designul lor rafinat, performanţa de top şi integrarea perfectă în ecosistemul Apple.

Top 5 gadgeturi de la Apple

1. iPhone – comunicare şi distracţie

iPhone-ul este, fără îndoială, unul dintre cele mai reprezentative produse Apple şi un element central în ecosistemul companiei. Acest smartphone de top combină hardware de înaltă performanţă cu un software intuitiv, iOS, oferind o experienţă de utilizare fluidă şi eficientă.

Printre caracteristicile remarcabile ale iPhone-ului se numără camera foto avansată, care facilitează realizarea de fotografii şi videoclipuri de înaltă calitate, precum şi procesorul puternic care permite rularea jocurilor şi aplicaţiilor complexe fără probleme. Entuziasmul utilizatorilor este mare în aşteptarea lansării iPhone 16, curioşi să vadă cum Apple a perfecţionat şi actualizat fiecare aspect al dispozitivului.

2. MacBook – laptopul ideal

MacBook-ul, fie că este vorba despre modelul Air sau Pro, este alegerea preferată a multor utilizatori datorită performanţei şi designului său premium. MacBook Air este cunoscut pentru portabilitatea sa excelentă şi durata lungă de viaţă a bateriei, fiind ideal pentru utilizatorii care sunt mereu în mişcare. Pe de altă parte, MacBook Pro oferă putere şi performanţă de vârf, având un ecran retina vibrant şi un procesor de ultimă generaţie, ceea ce îl face potrivit pentru sarcini intense precum editarea video sau proiectele grafice complexe. Sistemul de operare MacOS este optimizat pentru aceste laptopuri, oferind o experienţă de utilizare simplă şi acces la o multitudine de aplicaţii profesionale.

3. Apple Watch – monitorizareaa sănătăţii şi conectivitate la îndemână

Apple Watch este mai mult decât un simplu ceas, este un dispozitiv complet care monitorizează sănătatea şi exerciţiile fizice, oferind în acelaşi timp acces rapid la notificările de pe iPhone. Având caracteristici precum monitorizarea ritmului cardiac, electrocardiograma şi urmărirea activităţilor fizice, Apple Watch este un aliat valoros în menţinerea unui stil de viaţă sănătos.

De asemenea, funcţia de detectare a căderilor şi alertarea automată a accidentelor adaugă un strat suplimentar de siguranţă. Versiunea mai recentă a Apple Watch include şi opţiunea de conectivitate celulară, care permite utilizarea aplicaţiilor şi primirea apelurilor fără a fi nevoie de smartphone.

4. AirPods – sunet de calitate şi conectivitate wireless

AirPods-urile sunt căştile wireless care au revoluţionat modul în care ascultăm muzica şi gestionăm apelurile. Acestea sunt apreciate pentru confortul lor, calitatea excelentă a sunetului şi integrarea uşoară cu alte dispozitive Apple.

AirPods-urile sunt echipate cu tehnologie de anulare a zgomotului de fundal, care îmbunătăţeşte experienţa audio prin eliminarea distragerilor din exterior. Funcţia de conectare automată şi comenzi tactile intuitive facilitează utilizarea, iar durata lungă a bateriei asigură o experienţă fără întreruperi.

5. iPad – versatilitate într-un format compact

iPad-ul oferă o combinaţie unică între portabilitate şi putere, fiind ideal pentru o varietate de utilizări, de la navigarea pe internet şi vizionarea de filme la crearea de conţinut şi muncă. Modelele de bază sunt excelente pentru utilizarea zilnică, în timp ce iPad Pro este destinat utilizatorilor care au nevoie de performanţe de vârf şi funcţionalităţi avansate, precum utilizarea Apple Pencil pentru desen şi notiţe. iPad-ul este compatibil cu o gamă largă de accesorii, inclusiv tastaturi şi huse, transformându-l într-o alternativă flexibilă la laptopuri pentru sarcini de lucru şi studii.

Gadgeturile Apple sunt recunoscute nu doar pentru designul lor elegant şi inovator, dar şi pentru funcţionalitatea şi integrarea impecabilă pe care o oferă. Fie că vorbim despre iPhone, MacBook, Apple Watch, AirPods, iPad, fiecare dispozitiv aduce un plus de valoare şi eficienţă în viaţa de zi cu zi. Integrând aceste gadgeturi într-un ecosistem inovator, utilizatorii beneficiază de o experienţă tehnologică superioară, care îmbunătăţeşte atât productivitatea, cât şi distracţia.

Apple a anunţat disponibilitatea iOS 18 / Pe ce dispozitive va putea fi instalat

Apple a anunţat disponibilitatea iOS 18 / Pe ce dispozitive va putea fi instalat

iOS 18, cel mai nou sistem de operare pentru iPhone, va fi disponibil din 16 septembrie, împreună iPadOS şi macOS, versiunile pentru tabletele şi laptopurile Apple.

La exact o săptămână după prezentarea noilor iPhone-uri, utilizatorii vor putea deja instala cea mai nouă versiune de iOS, a anunţat Apple luni, după ce a prezentat seria iPhone 16.

iOS 18 aduce o serie întreagă de noutăţi, multe dintre acestea concentrate pe partea de personalizare a interfeţei grafice.

Din acest punct de vedere, se va remarca posibilitatea mutării libere a aplicaţiilor pe ecranul principal şi modul întunecat pe care îl pot folosi pictogramele acestora.

Tot pe partea de personalizare, va exista un control mult mai mare asupra Control Center, care va oferi mai multe opţiuni, cu mai multe funcţii ce pot fi adăugate şi mai multe modalităţi de modificare a butoanelor de aici.

Aplicaţiile Apple vor fi şi ele actualizate cu această ocazie. Printre aplicaţiile care vor primi cele mai notabile schimbări se numără aplicaţia Photos, care va oferi o nouă interfaţă cu noi modalităţi de organizare şi căutare a fotografiilor.

Va exista şi o nouă aplicaţie, Passwords, care va găzdui toate parolele utilizatorilor, cu funcţii de organizare şi căutare.

iOS 18 va putea fi instalat pe următoarele dispozitive:

iPhone 16
iPhone 16 Plus
iPhone 16 Pro
iPhone 16 Pro Max
iPhone 15
iPhone 15 Plus
iPhone 15 Pro
iPhone 15 Pro Max
iPhone 14
iPhone 14 Plus
iPhone 14 Pro
iPhone 14 Pro Max
iPhone 13
iPhone 13 mini
iPhone 13 Pro
iPhone 13 Pro Max
iPhone 12
iPhone 12 mini
iPhone 12 Pro
iPhone 12 Pro Max
iPhone 11
iPhone 11 Pro
iPhone 11 Pro Max
iPhone XS
iPhone XS Max
iPhone XR
iPhone SE (de la a doua generaţie)

Urmărește Daily Business pe Google News
Alte articole
700 de lei în plus la salariu de la 1 ianuarie 2025. Vești bune pentru acești angajați din România
700 de lei în plus la salariu de la 1 ianuarie 2025. Vești bune pentru acești angajați din România
Mesajul Patriarhului Daniel pentru credincioși, de Crăciun: „Acesta este aurul creştinilor ortodocşi, dreapta credinţă, curată ca aurul.”
Mesajul Patriarhului Daniel pentru credincioși, de Crăciun: „Acesta este aurul creştinilor ortodocşi, ...
Dispar bonurile fiscale pentru plata cu cardul. Măsura intră în vigoare de joi, 26 decembrie
Dispar bonurile fiscale pentru plata cu cardul. Măsura intră în vigoare de joi, 26 decembrie
Test de inteligență. Găsește cele trei greșeli din imagine în mai puțin de 10 secunde
Test de inteligență. Găsește cele trei greșeli din imagine în mai puțin de 10 secunde
Polonia amenință că îl va aresta pe Netanyahu dacă participă la comemorarea de la Auschwitz din ianuarie 2025
Polonia amenință că îl va aresta pe Netanyahu dacă participă la comemorarea de la Auschwitz din ...
Fiul unui cunoscut milionar din București a înjunghiat un tânăr din cauza unei datorii. Bărbatul a fost reținut de oamenii legii
Fiul unui cunoscut milionar din București a înjunghiat un tânăr din cauza unei datorii. Bărbatul ...
Turcia anunță o creștere cu 30% a salariului minim, care ajunge la 630 de dolari din 2025
Turcia anunță o creștere cu 30% a salariului minim, care ajunge la 630 de dolari din 2025
7 sfaturi pentru un păr sănătos în sezonul rece. Cum să îngrijești părul toamna și iarna
7 sfaturi pentru un păr sănătos în sezonul rece. Cum să îngrijești părul toamna și iarna
Bulgaria se apropie de îndeplinirea ultimului criteriu pentru aderarea la zona Euro
Bulgaria se apropie de îndeplinirea ultimului criteriu pentru aderarea la zona Euro
O țară din Uniunea Europeană reintroduce serviciul militar obligatoriu, în fața amenințării rusești
O țară din Uniunea Europeană reintroduce serviciul militar obligatoriu, în fața amenințării rusești
Un avion de pasageri care zbura din Azerbaijan spre Rusia s-a prăbușit în Kazahstan. Au fost identificați numai 12 supraviețuitori, din 72 de persoane
Un avion de pasageri care zbura din Azerbaijan spre Rusia s-a prăbușit în Kazahstan. Au fost identificați ...
MApN respinge informațiile conform cărora o rachetă rusească a intrat în spațiul aerian al României
MApN respinge informațiile conform cărora o rachetă rusească a intrat în spațiul aerian al României
Lista punctelor de trecere a frontierei care se închid de la 1 ianuarie 2025, când România aderă complet la spațiul Schengen
Lista punctelor de trecere a frontierei care se închid de la 1 ianuarie 2025, când România aderă ...
Mesajul de Crăciun al lui Nicușor Dan: „Suntem prea mulţi oameni buni în România ca să nu reuşim. Crăciun fericit tuturor!”
Mesajul de Crăciun al lui Nicușor Dan: „Suntem prea mulţi oameni buni în România ca să nu reuşim. ...
Mesaje de Crăciun 2024. Cele mai ingenioase urări pe care să le faceți familiei, prietenilor sau colegilor
Mesaje de Crăciun 2024. Cele mai ingenioase urări pe care să le faceți familiei, prietenilor sau ...
Iarna își arată colții! Cum va fi vremea până pe 20 ianuarie. Surprize mari în prognoza meteo!
Iarna își arată colții! Cum va fi vremea până pe 20 ianuarie. Surprize mari în prognoza meteo!
Moneda românească de 25 de ani care te face mai bogat cu mii de lei. A ajuns să se vândă mai scump decât un iPhone de ultima generație
Moneda românească de 25 de ani care te face mai bogat cu mii de lei. A ajuns să se vândă mai scump ...
Care e cea mai populară melodie de Crăciun din toate timpurile. A luat și un premiu Oscar
Care e cea mai populară melodie de Crăciun din toate timpurile. A luat și un premiu Oscar