- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Economie

Actionari ai BVB propun injumatatirea valorii nominale a actiunilor Bursei

12 Apr, 21:24 • Redactia DailyBusiness
Unii actionari ai Bursei de Valori Bucuresti (BVB) propun reducerea valorii nominale a unei actiuni de la 10 lei la 5 lei si distribuirea sumei rezultate catre toti actionarii sub forma de dividend extraordinar.
Actionari ai BVB propun injumatatirea valorii nominale a actiunilor Bursei

„Bursa de Valori Bucuresti a primit marti, 12 aprilie 2011, trei cereri de completare a ordinii de zi a Adunarii Generale Extraordinare a actionarilor, convocata in data de 29/30.04.2011, din partea unor actionari ai societatii”, se arata intr-un comunicat al BVB.

Acestia solicita aprobarea diminuarii capitalului social al societatii prin „reducerea valorii nominale a unei actiuni de la 10 RON la 5 RON si distribuirea sumei rezultate catre actionari sub forma de dividend extraordinar”.

„Cererile actionarilor vor fi verificate sub aspectul indeplinirii cerintelor de fond si forma prevazute de legislatia romana incidenta si instructiunile din Convocatorul relevant”, se mai mentioneaza in comunicat.

Consiliul Bursei va analiza cererile primite de societate si va lua masurile necesare, conform prevederilor legale, au conchis reprezentantii BVB.

Pretul actiunilor BVB a crescut in sedinta de marti cu 0,7%, pana la 43,05 lei/titlu.