Populatia activa din Bucuresti este cel mai putin afectata, doar 18% dintre locuitorii din Capitala sustinand ca veniturile le-au fost influentate negativ de criza.
Independentii, mici patroni si liber profesionistii par sa fie cei mai afectati, in conditiile in care mai mult de jumatate dintre ei au veniturile in scadere, iar, in total, doua treimi afirma ca o au situatie financiara in declin, potrivit aceluiasi studiu.
Aproape 1 din 10 romani au declarat ca s-au confruntat cu intarzieri ale salariului si cu diminuarea acestuia.
Proportia celor care economisesc a scazut cu cinci puncte procentuale fata de aceeasi perioada a anului trecut, ajungand la 17% in luna martie 2009.
In aprilie 2009, cifrele arata o situatie asemanatoare cu cea din martie. Totusi, a crescut proportia celor care si-au pierdut locul de munca din cauza crizei de la 5% la 7%.
In majoritatea tarilor din regiune, ponderea celor care au resimtit efectele crizei se situeaza la 50%. Cel mai puternic afectata este Ungaria, unde peste 70% din populatie considera ca situatia financiara a familiei s-a inrautatit, iar cel mai putin expusa este Austria, cu 30% din populatie afectata.
Studiul este realizat lunar de GfK, pe un esantion de 1.000 de persoane din zona urbana si rurala, de 15 ani si peste.