Update
(ora 12.15)
Conform
CNADNR, incepand cu ora 12:00 drumul national DN 1D Albesti Paleologu –
Urziceni a fost inchis circulatiei.
De
asemenea pe drumul national DN 4 Bucuresti – Oltenita a fost restrictionat
traficul vehiculelor cu masa totala maxima admisa mai mare de 7,5 tone.
[b]Update (ora 11.45)[/b]
Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania (CNADNR) anunta utilizatorii retelei de drumuri nationale din Romania ca [b]incepand cu ora 11:30 s-a inchis traficul[/b] pe urmatoarele drumuri nationale: DN 2 Urziceni – Buzau si DN 2R Jitia – Vintileasca (judetul Vrancea)
De asemenea, raman inchise urmatoarele drumuri nationale: DN 24D Barlad – Galati; DN 23B Maicanesti – Ciorasti; DN 22 Ramnicu Sarat – Braila si DN 2C Costesti – Slobozia.
Totodata, au fost instituite [b]restrictii de trafic[/b] pentru vehiculele cu masa totala maxima adminsa de peste 7,5 tone pe DN 5 Bucuresti – Giurgiu; DN 5B Ghimpati – Giurgiu; DN 10 Buzau – Brasov si DN 3 Bucuresti – Lehliu.
Centrul Infortrafic a anuntat ca la ora 11:00, pe [b]autostrazile A1, A2 si A3[/b] se circula in conditii de iarna. Pe autostrada A1 Bucuresti – Pitesti, se circula doar pe banda a doua, a sensului de mers catre capitala, la kilometrul 96, pentru a se permite manevrele de ridicare a unui autotren derapat in afara partii carosabile.
„Ii atentionam pe conducatorii auto ca nerespectarea interdictiei temporare de circulatie instituite pe un anumit segment de drum public constituie contraventie si se sanctioneaza cu [b]retinerea permisului de conducere[/b] pentru o perioada de 60 de zile si cu amenda de la 6 la 8 puncte (de la 420 la 560 de lei)”, conform politistilor
Acestia au reamintit, de asemenea, obligatia conducatorilor de vehicule de a circula cu o viteza care sa nu depaseasca [b]30 km/h, in localitati[/b], sau [b]50 km/h in afara localitatilor[/b] cand partea carosabila este acoperita cu polei, gheata, zapada batatorita, mazga sau piatra cubica umeda.
[b]4 drumuri nationale erau inchise vineri dimineata[/b]
Centrul Infotrafic a anuntat ca [b]circulatia era intrerupta[/b]
vineri dimineata, la ora 9.00, din cauza zapezii si viscolului, pe DN22 Ramnicu Sarat – Braila,
DN2C Costesti – Slobozia, DN 24D Barlad – Galati si DN23B Maicanesti – Ciorasti,
in judetul Vrancea.
Pe DN2(E85) Urziceni – Buzau a fost instituita restrictie pentru autovehiculele cu masa totala maxima autorizata mai mare de 3,5 tone. Pe tronsonul Bucuresti – Urziceni se mentine restrictia pentru autovehiculele cu masa totala maxima autorizata mai mare de 7,5 tone.
Restrictie de circulatie pentru autovehiculele cu masa totala maxima autorizata mai mare de 3,5 tone exista si pe DN2B Buzau – Braila, conform datelor de la ora 9 transmise de Centrul Infotrafic.
Pe DN2(E85) Urziceni – Buzau a fost instituita restrictie pentru autovehiculele cu masa totala maxima autorizata mai mare de 3,5 tone. Pe tronsonul Bucuresti – Urziceni se mentine restrictia pentru autovehiculele cu masa totala maxima autorizata mai mare de 7,5 tone.
Restrictie de circulatie pentru autovehiculele cu masa totala maxima autorizata mai mare de 3,5 tone exista si pe DN2B Buzau – Braila.
Pe [b]autostrada Bucuresti – Pitesti (A1)[/b] intre kilometrii 11 si 120 ninge abundent iar vantul puternic ingreuneaza activitatea utilajelor de deszapezire care actioneaza permanent. Deasemenea, se circula cu dificultate si pe [b]autostrada Bucuresti- Constanta (A2)[/b], din cauza ninsorii si a viscolului. Intre kilometrii 30 – 36 vantul puternic care spulbera zapada, reduce vizibilitatea sub 100 de metri, pe alocuri chiar si sub 50 de metri.Intre localitatile Lehliu si Drajna ninge viscolit.
In noaptea de joi spre vineri s-a actionat cu 565 de
utilaje si au fost raspandite 3.895,5 tone material antiderapant, potrivit Companiei
Nationale de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania.
Circulatia se desfasoara in conditii de iarna. CNADNR
roaga participantii la trafic sa respecte semnalele agentilor de politie rutiera
in vederea prevenirii ambuteiajelor. De asemenea, conducatorii auto trebuie sa adapteze
viteza de deplasare la conditiile meteo-rutiere existente si sa echipeze
vehiculele adecvat (cauciucuri de iarna, lanturi, lopata).
Soferii sunt sfatuiti sa nu porneasca la drum daca nu este absolut necesar.
Traficul feroviar se desfasoara si el cu dificultate. Ministerul Transporturilor arata ca 19 trenuri sunt anulate din cauza vremii.
Aeroporturile sunt insa operationale. In transportul aerian nu exista la aceasta ora aeroporturi inchise.
[b]Cod galben de ninsori[/b]
Meteorologii au emis un nou cod galben, valabil de vineri dimineata pana duminica seara, avertizand ca aria ninsorilor va cuprinde treptat toate regiunile, incepand din sud-vest, local stratul de zapada va depasi 20 de centimetri, iar vantul va avea la rafale viteze de peste 60 de km/h.
Din dimineata zilei de sambata, 4 februarie, „in regiunile sudice si centrale precipitatiile vor fi si sub forma de ploaie sau lapovita si frecvent se va depune polei”, avertizeaza ANM.
Armata este pregatita sa intervina cu aproximativ 4.000 de militari si 1.000 de mijloace tehnice, personalul putand fi suplimentat cu alti 4.000 de militari, pentru misiuni de evacuare a persoanelor, deszapezire a cailor de comunicatii, deblocare a autovehiculelor, evacuare medicala terestra si aeriana.
[b]22 de morti din cauza frigului[/b]
22 persoane si-au pierdut viata din cauza gerului, a anuntat Ministerul Sanatatii. La acest bilant se adauga primul deces din cauza hipotermiei consemnat in judetul Salaj. 9 dintre victime au fost raportate in ultimele 24 de ore. Cele mai multe sunt din judetul Dolj, trei decese.
363 de persoane au ajuns la spital, dintre care 186 la urgente. 73 au fost internate din cauza degeraturilor. In ultima saptamana a lunii ianuarie, peste 77.000 de persoane s-au prezentat la medic cu infectii respiratorii acute.
Numarul acestora este cu aproximativ 15% mai mare decat cel inregistrat in saptamana precedenta, anunta Ministerul Sanatatii.