Oficialii Lasselsberger au motivat decizia inchiderii fabricii din Bucuresti, unde activitatea se derula intr-un spatiu inchiriat, prin faptul ca nu mai era necesara, in urma scaderii pietei.
Grupul Lasselsberger vanduse companiei Rocca spatiul fabricii din Bucuresti in 2006 si producatorul de placi ceramice trebuia oricum sa elibereze acel spatiu la un moment dat, a explicat Eduard Macarescu, directorul comercial al Lasselsberger Romania.
El a precizat ca o parte din productia de la fabrica din Bucuresti va fi transferata catre cealalta unitate de productie a grupului din Romania, de la Cluj.
Astfel, de la o capacitate anuala de 6 mil. mp, fabrica din Cluj va ajunge la o productie de 8 mil. mp/an, in urma acestui transfer.
Inchiderea fabricii din Bucuresti a condus la disponibilizarea a circa 300 de persoane, potrivit lui Macarescu.
In continuare, spatiul fabricii din Bucuresti va fi utilizat ca depozit, urmand ca pe viitor, Lasselsberger sa construiasca un centru logistic nou pentru deservirea acestei zone, insa acest lucru nu se va intampla in anul curent.
Eduard Macarescu estimeaza pentru acest an o scadere totala a pietei placilor ceramice cu aproximativ 20-25%, la sub 30 milioane metri patrati in volum, si o scadere similara in valoare, la circa 900 mil. lei.
Totodata, daca piata isi va reveni in 2011, Lasselsberger ar putea investi intr-un proiect greenfield in Romania incepand din 2012.
Investitiile intr-o fabrica de placi ceramice se ridica pana la 20 mil. euro, potrivit estimarilor oficialilor companiei.
In anul 2004, Cesarom a devenit membra a grupului austriac Lasselsberger. Cu aceasta ocazie compania si-a schimbat numele in Lasselsberger SA, dar a pastrat marca de produs Cesarom.
In ultimii ani, compania a investit constant in dezvoltarea capacitatii de productie de placi ceramice, retehnologizarea si actiuni cu caracter social, valoarea investitiilor depasind 30 de milioane de dolari.