Guvernul italian este pus pe treabă! A adoptat printre alte măsuri, reducerea impozitelor care vizează salariile angajaților, a anunțat antena 3 CNN. Este vorba de o perioadă temporară, însă presiunea cea mai mare va fi pe cei care încasează venituri de până la 35.000 de euro până la finalul anului.
Citește și: Criză majoră de forță de muncă în Italia. Guvernul a aprobat intrarea a 82.000 de migranți în țară
„Mă simt mândră că Guvernul a decis să sărbătorească 1 Mai cu fapte şi nu cu vorbe şi cred că datorăm o nouă susţinere unei economii care, deşi într-un moment de dificultate, ne oferă mari satisfacţii”, a declarat şefa Executivului, , într-un mesaj video.
Decretul de luni stabileşte, pentru restul anului în curs, o reducere a diferenţei dintre salariul plătit de angajator şi cel încasat de angajat de 7%, de la 3%, pe statele de plată de până la 25.000 de euro pe an şi de 6%, de la 2%, la cele de 35.000 de euro, ceea ce va permite, în ambele situații, o creştere salarială de circa 100 de euro.
„Este o măsură concretă împotriva crizei costului vieţii”, a explicat ministrul economiei, Giancarlo Giorgetti.
Mai mult, de la 1 ianuarie anul viitor, venitul de cetățenie pe care îl încasează cei cu venituri mici va fi înlocuit de un „cec de incluziune”, care se va pune în aplicare timp de 18 luni și va fi rezervat familiilor cu persoane cu handicap, minori sau persoane cu vârsta mai mare de 60 de ani.
Acesta va fi plafonat la 500 de euro pe lună (630 de euro pentru căminele în care trăiesc persoane peste 67 de ani sau cu handicap grav), plus 280 de euro pentru cei care nu sunt proprietarii locuinţei.
Guvernul va implementa și un „instrument de acces la activitate” profesională, prin care obligă persoanele apte de muncă să participe la stagii de formare sau „proiecte utile colectivității”, în schimbul unei indemnizații medii de 350 de euro pe lună pentru o perioadă de un an.
O altă măsură prevedere scutirea de taxe, până în decembrie, pentru cei care angajează tineri până în 30 de ani care nu muncesc și nici nu studiază.
Maurizio Landini, liderul principalului sindicat italian CGIL, nu este de acord cu măsurile abordate de guvenul italian, fiind de părere că salariile din Italia sunt mici din cauza impozitelor mari.
Mii de oameni au manifestat, luni, în toată Italia, de la Torino la Roma, unde o clădire a Guvernului a fost bombardată cu ouă, potrivit stiridiaspora.ro.
Alte articole: O rafinărie Lukoil din Italia a fost trecută în administrarea provizorie a statului. Anunțul făcut de Giorigia Meloni