- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Lifestyle

5 lucruri pe care nu trebuie să le faci înainte să te culci. Riști să îți dai peste cap programul de somn

25 Aug, 20:38 • Amarie Giorgiana
Înainte de a te culca, cu siguranță ești tentat să faci diverse lucruri, cum ar fi să stai pe telefon, la tv sau să mănânci. Ei bine, specialiștii vin cu lista celor 5 lucruri pe care nu ar trebui să le faci înainte de a adormi. Asta, pentru că riști să îți dai peste cap programul de somn și să nu mai poți avea o rutină. Dormitul poate fi îmbunătățit prin schimbări simple, care pot fi puse în aplicare ușor.
5 lucruri pe care nu trebuie să le faci înainte să te culci. Riști să îți dai peste cap programul de somn

Cu siguranță, nu de puține ori, ai fost tentat să îți petreci serile uitându-te la serial, ascultând muzică, dând scroll pe telefon sau mâncând. Ei bine, astfel de obiceiuri vin la pachet cu mai multe efecte negative, conform Daily Mail. Astfel, experții în domeniu vin cu lista celor 5 lucruri pe care nu trebuie să le faci înainte de somn.

Expertul în somn Cheri Mah a vorbit, recent, în podcastul The Diary of a CEO despre cum putem avea nopți odihnitoare.

Lista celor 5 lucruri pe care nu trebuie să le faci înainte de culcare

În podcastul lui Steve Barlett, Dr. Cheri Mah, expert în somn, a făcut dezvăluiri legate de modul în care oamenii obișnuiesc să se odihnească. Cu toate că pare ceva normal, statul treaz până târziu dând scroll pe telefon sau uitându-te pe Netflix nu te ajută să fii productiv și să te simți odihnit în următoarea zi. Indiferent dacă alegi intenționat să stai treaz până târziu sau nu îți dai seama cât este ceasul, faptul că nu dormi suficient te poate face să te simți irascibil. Mai mult, s-ar putea să iei decizii mai greu și să fii mai puțin activ în timpul zilei.

„Uneori este greu de înțeles cât de mare este diferența pe care somnul o poate face în viața ta”, a spus aceasta.

Dr. Cheri Mah este celebră pentru modul în care a reușit să ajute vedetele sportive din MLB San Francisco Giants să își îmbunătățească rutina de somn. Aceasta a împărtășit pașii simpli pe care îi poți pune în aplicare și care te vor ajuta să ai un somn mai profund și mai odihnitor.

„Este unul dintre fundamentele care vor avea un impact asupra modului în care funcționați, asupra stării de spirit, asupra modului în care vă simțiți și, în cele din urmă, asupra performanțelor din ziua următoare”, a mai declarat specialista.

Citește și: Dormiți cu telefonul la încărcat lângă pat? Top 6 riscuri la care vă expuneţi

Printre cele mai importante reguli care te vor ajuta să ai un somn odihnitor se numără:

  • asigurarea că dormi cel puțin 8 ore pe noapte;
  • un spațiu întunecat, liniștit și răcoros;
  • evitarea dușului și a mâncatului înainte de culcare;
  • folosirea dopurilor de urechi sau a măștilor de ochi;
  • evitarea statului pe telefon sau la televizor.

Citește și: Sindromul de oboseală cronică afectează adulții cu vârsta cuprinsă între 40-60 de ani