O dietă sănătoasă nu te va ajuta doar să te simți mai bine, ci și să arăți mai tânăr. O dietă corectă, respectată de-a lungul timpului, poate avea beneficii uimitoare asupra corpului uman. De aceeași părere este și un medic care susține că a reușit să își inverseze vârsta cu 20 de ani. El a urmat o dietă specifică și a dezvăluit lista alimentelor pe care le consumă în fiecare săptămâna, în încercarea de a-și crește durata de viață, potrivit Business Insider.
Michael Roizen este medic și directorul de Wellnes al Clinicii Cleveland. În vârstă de 78 de ani, el a redactat cărți despre longevitate și a dezvăluit că are „vârsta biologică” de 57,6 ani. Asta, cu toate că nu există o regulă referitoare la ceea ce semnifică vârsta biologică sau un mod de a o măsura.
Celebrul medic spune că în timp ce genele joacă un rol esențial în speranța de viață, „cel mai important lucru pe care oamenii trebuie să-l înțeleagă este că pot controla cât de mult și cât de bine pot trăi”. De asemenea, medicul a dezvăluit lista celor 7 alimente pe care le consumă în fiecare săptămână și care sunt esențiale pentru sănătatea corpului uman.
Medicul consumă o lingură de ulei de măsline în fiecare zi. Studiile arată că persoanele care consumă mai mult de jumătate de lingură de ulei de măsline pe zi au un risc cu 19% mai scăzut de a muri din cauza bolilor cardiovasculare și cu 17% mai mic de a muri din cauza cancerului.
Roizen include în dieta lui somon și păstrăv, consumul de pește fiind asociat cu un risc mai mic de a muri din orice cauză. Peștele este bogat în vitamina D, acizi grași omega 3 și au un conținut scăzut de metilmercur.
În cazul în care ești un fan al dulciurilor, să știi că Roizen recomandă ciocolata neagră, care poate fi mâncată în fiecare zi, dar în cantități mici. Aceasta este asociată cu scăderea tensiunii arteriale, scăderea colesterolului, dar și cu un risc mai redus de a dezvolta boli de inimă.
Michael Roizen vede ciupercile ca pe un supliment și le consumă de cel puțin cinci ori pe săptămână. Persoanele care consumă ciuperci au un risc mai scăzut de a dezvolta boli coronariane și cardiometabolice.
Avocado este unul dintre cele mai sănătoase alimente, consumul acestuia fiind sociat cu un risc mai mic de a dezvolta boli cardiovasculare.
Celebrul medic alege să prepare o cremă de conopidă amestecând legumele cu ulei de măsline. Ulterior, el o folosește ca o pastă tartinabilă. Conopida este legată de un risc mai mic de a face cancer, Alzhaimer și depresie.