Un judecător din Los Angeles i-a ordonat, de asemenea, să plătească 1,7 milioane de dolari victimelor fraudelor sale.
Documentele anchetatorilor au demostrat că între 18 ianuarie 2019 și 9 iunie 2020, Hushpuppi și complici ai săi au fraudat mai multe victime și au spălat banii prin bănci din întreaga lume.
Într-o schemă de fraudare, Hushpuppi a încercat să fure peste de 1,1 milioane de dolari de la cineva care dorea să finanțeze o nouă școală pentru copii din Qatar, potrivit documentelor.
Vedeta Instagram locuia în Dubai și se prezenta ca fiind un om de afaceri de succes. Acolo a fost arestat anul trecut, în urma unei complexe operațiuni a poliției.
Escrocul și-a păcălit victima să-i dea bani pentru școală, pretinzând că este manager de bancă și creând un site fals, potrivit unei declarații a procurorilor. Se presupune că au fost implicați și alți suspecți, a precizat departamentul de justiție al SUA.
De asemenea, ei „au mituit un oficial străin pentru a merge mai departe cu escrocheria, după ce victima a fost avertizată”.
Abbas a recunoscut, de asemenea, „mai multe alte scheme de fraudă pe e-mail și cibernetice care au cauzat în mod cumulativ pierderi de peste 24 de milioane de dolari”, a spus departamentul de justiție al SUA.
„Ramon Abbas a vizat atât victime americane, cât și internaționale, devenind unul dintre cei mai prolifici spălatori de bani din lume”, a declarat luni Don Alway, directorul adjunct responsabil al Biroului FBI din Los Angeles, informează Digi24.
„Abbas și-a folosit platformele sociale pentru a câștiga notorietate și pentru a se lăuda cu imensa bogăție pe care a dobândit-o prin escrocherii și furturi cibernetice care au distrus financiar zeci de victime și au oferit asistență regimul nord-coreean”, potrivit FBI.
Stilul de viață luxos al lui Abbas a luat sfârșit brusc în 2020, când a fost arestat în Dubai. Contul său de Instagram, care prezenta mașini scumpe și îmbrăcăminte de firmă, a fost dezactivat.