- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri externe

Adio plăți cash în UE din iulie 2024. Vor fi permise doar parțial, dacă nu depășesc o anumită sumă

21 Jun, 21:55 • Cornel Ghimeșan
Adio plăți cash în Uniunea Europeană! O nouă regulă va intra în vigoare începând din luna iulie 2024.
Adio plăți cash în UE din iulie 2024. Vor fi permise doar parțial, dacă nu depășesc o anumită sumă

Se schimbă modul în care se fac plățile cash în Uniunea Europeană din luna iulie. UE vrea să impună o limită până la care plățile pot fi făcute cu numerar. Această măsură e adoptată printr-o directivă oficială și urmează să se aplice în toate țările membre UE începând cu data de 10 iulie 2024.

Citește și Șansa momentului de la TAROM pentru românii care vor să meargă la meciul EURO 2024 România-Slovacia, din 26 iunie. Anunțul companiei

Fără plăți cash în UE din iulie 2024. Iată singura condiție

Așadar, din 10 iulie, potrivit Regulamentului european 1.624/2024, apărut în Jurnalul Oficial UE, nu vor mai fi permise plățile cash de peste 10.000 de euro. Această măsură se va aplica în toate țările din UE. E vorba despre plățile între comercianții de bunuri sau prestatorii de servicii, ori între aceștia.

În plus, dacă vorbim de plățile cash de peste 3.000 de euro, va fi nevoie de verificarea identității clientului, aceasta va fi obligatorie.

Noua lege a fost gândită cu scopul de a reduce riscul de spălare de bani, iar regula va fi valabilă și dacă o tranzacție cash de peset 10.000 de euro este efectuată printr-o singură plată sau prin mai multe plăți.

„Persoanele care comercializează bunuri sau prestează servicii pot accepta sau efectua o plată în numerar numai până la concurența sumei de 10 000 EUR sau echivalentul în moneda națională sau în valută, indiferent dacă tranzacția se efectuează printr-o singură operațiune sau prin mai multe operațiuni care par a avea o legătură între ele”, prevede actul normativ.

Citește și Apar noi bani în România. BNR lansează o monedă în a doua zi de Rusalii. Ce valoare va avea

Tags:
Trăim în secolul vitezei, în secolul în care ORICE este la un click distanța, iar diferențele sunt dictate de calitatea “ambalajului”. Trăim în secolul în care suntem victimele dezinformării ... citește mai mult