- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri externe

Afacerea care a bubuit după tentativa de asasinat a lui Donald Trump! Cât costă să îți cumperi un tricou cu imaginea virală cu „supraviețuitorul”

15 Jul, 21:46 • Cornel Ghimeșan
Atacul asupra lui Donald Trump a schimbat modul în care este văzut principalul candidat la prezidențiale din partea republicanilor. Mai mult de atât, imaginiea care a făcut înconjurul internetului și care îl arată pe Donald Trump drept un supraviețuitor s-a transformat într-un adevărat brand. Cât costă un tricou cu această imagine.
Afacerea care a bubuit după tentativa de asasinat a lui Donald Trump! Cât costă să îți cumperi un tricou cu imaginea virală cu „supraviețuitorul”

Recentul eveniment în care fostul președinte și principalul candidat republican, Donald Trump, a fost ținta unei tentative de asasinat, a generat un val intens de controverse și speculații. La scurt timp după atacul care a avut loc în timpul unui miting electoral, diverse surse au sugerat că incidentul ar fi fost orchestrat în scopuri politice. Tentativa de omor a contribuit semnificativ la întărirea cultului personalității lui Trump, amplificându-i notorietatea în rândul susținătorilor săi.

Citește și: Donald Trump, gata să dea lovitura cu rețeaua sa socială. Truth Social i-ar putea aduce peste 3 miliarde fostului președinte

Imediat după acest incident, micii întreprinzători au profitat de ocazie pentru a lansa pe piață o gamă variată de produse personalizate cu imaginea omului de afaceri în vârstă de 78 de ani. Printre cele mai populare articole se numără tricourile care poartă mesaje motivaționale precum „Rănit, dar nu răpus”, „Nu mă predau” și „Legendele nu mor niciodată”.

Potrivit Reuters, aceste tricouri au înregistrat vânzări spectaculoase, prețurile variind între 9 și 40 de dolari. Acest fenomen reflectă impactul major pe care tentativa de asasinat l-a avut asupra percepției publice și asupra susținătorilor lui Trump, consolidându-i statutul de figură emblematică în politica americană.

„Vânzările au depășit toate așteptările. Am postat tricourile online imediat ce am auzit despre tentativa de asasinat. Deși nici nu apucasem să le imprim, am primit peste 2.000 de comenzi în doar trei ore. Este uluitor câți fani are Trump”, a spus un comerciant, conform sursa citată mai sus.

Popularitatea lui Donald Trump a cunoscut o creștere semnificativă după tentativa de asasinat eșuată. Experții sunt de părere că, în discursurile sale viitoare, candidatul republican va pune un accent deosebit pe acest incident pentru a-și mobiliza și mai mult susținătorii la mitingurile electorale.

Acest atac recent este considerat cea mai gravă tentativă de asasinat asupra unui președinte sau candidat prezidențial de la incidentul în care Ronald Reagan a fost împușcat în 1981.

Conform Associated Press, un procuror local a confirmat că presupusul atacator și cel puțin un participant la miting au decedat. Inițial, FOX News a raportat decesul a două persoane suplimentare, însă Secret Service a clarificat ulterior că două persoane au fost rănite, nu ucise. Această confuzie inițială a fost rezolvată rapid, dar a subliniat tensiunea și gravitatea situației.

„FBI l-a identificat pe Thomas Matthew Crooks, 20 de ani, din Bethel Park, Pennsylvania, ca fiind subiectul implicat în tentativa de asasinare a fostului preşedinte Donald Trump, la 13 iulie, în Butler, Pennsylvania. Aceasta rămâne o anchetă activă şi în curs de desfăşurare, iar orice persoană care deţine informaţii care ar putea contribui la anchetă este încurajată să trimită fotografii sau înregistrări video online la FBI.gov/butler sau să sune la 1-800-CALL-FBI”, se arată în mesajul FBI.

Citește și: Donald Trump și-a lansat propria linie de încălțăminte sport! Cât costă adidașii aurii

Trăim în secolul vitezei, în secolul în care ORICE este la un click distanța, iar diferențele sunt dictate de calitatea “ambalajului”. Trăim în secolul în care suntem victimele dezinformării ... citește mai mult