- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri externe

Top 12 cele mai sigure țări din lume în cazul izbucnirii celui de-al Treilea Război Mondial. Elveția, singura țară europeană sigură în caz de conflict armat

20 Sep, 22:37 • Stefan Simion
Pregătirile militare desfășurate la nivel mondial, războiul dintre Ucraina și Rusia care, în curând, va împlini 3 ani, conflictul din Orientul Mijlociu dintre Israel și Hezbollah creează un peisaj sumbru. În acest context agitat, oamenii din întreaga lume își pun problema unde ar putea fi în siguranță în caz de escaladare a ostilităților.
Top 12 cele mai sigure țări din lume în cazul izbucnirii celui de-al Treilea Război Mondial. Elveția, singura țară europeană sigură în caz de conflict armat

Al Treilea Război Mondial nu mai pare o realitate atât de improbabilă sau de îndepărtată în contextul conflictelor armate din ultimii ani. Totuși, faptul că, în lume, există locuri în care războiul nu poate ajunge ar trebui să fie liniștitor. Daily Mail a realizat un top al țărilor celor mai sigure de pe planetă.

Multe insule sunt considerate zone foarte sigure, asta deoarece nu au infrastructura dezvoltată, accesul unui potențial inamic fiind îngreunat. De asemenea, pe lista țărilor sigure se află cele care nu au ieșire la mare, dar și cele cu relief muntos.

Elveția, singura țară europeană considerată sigură în cazul izbucnirii unui conflict, are numeroase adăposturi nucleare și, în plus, și-a declarat neutralitatea în conflictele armate.

Țări în care ești în siguranță în cazul în care izbucnește cel de-al Treilea Război Mondial

  1. Antarctica nu este o țară, ci un întreg continent, cu peisaje superbe și sigur din punct de vedere al asigurării păcii. Totuși, sunt șanse extrem de reduse ca locuitorii planetei să fugă din calea războiului și să se retragă în continentul înghețat. Și asta din cauza distanței, continentul fiind cel mai sudic punct de pe planetă.

Citeste si Scurtă istorie a industriei românești de armament de la „prăfăriile” din vremea lui Alexandru Ioan Cuza până la apogeul din anii comunismului și căutările statului român în vremea războiului din Ucraina2. Argentina

este o țară cu istoric de conflicte, fiind bine cunoscută confruntarea acestui stat cu Marea Britanie în ceea ce privește suveranitatea Insulelor Falkland, în 1982. Potrivit studiilor, lansarea a 100 de bombe nucleare ar putea elibera atât de mult fum, încât soarele s-ar putea bloca, ceea ce ar duce la foamete și scăderea recoltei. Argentina este cunoscută, însă, ca având cele mai rezistente culturi din întreaga lume, astfel că cei care s-ar refugia aici în cazul unui război mondial nu ar suferi de foame.

3. Regatul Bhutan, o țară din sudul Asiei, s-a declarat neutru în ceea ce privește conflictele. Regatul nu are ieșire la mare, acesta fiind un detaliu extrem de important pentru țările aflate într-un război, deoarece adversarul este ușor de atacat pe cale maritimă. În plus, relieful Bhutanului este predominant muntos, oamenii putându-se ascunde cu ușurință în munți în caz de război.

4. Chile este o țară bogată în culturi și resurse naturale. Nivelul său de dezvoltare este probabil cel mai avansat din America de Sud.

5. Fiji este o insulă situată în sud-vestul Oceanului Pacific, aflându-se la o distanță de aproximativ 4.700 de mile de cea mai apropiată țară, care este Australia. O mare suprafață a insulei este acoperită de păduri dense, din acest motiv fiind un loc perfect de locuit în timpul unui eventual război.

6. Groenlanda este cea mai mare insulă din lume. Cu un relief muntos și neutră din punct de vedere politic, este un spațiu ideal de refugiu.

7. Islanda este una dintre cele mai pașnice țări din lume. Pe lângă faptul că este foarte îndepărtată, Islanda are rezerve de apă dulce, resurse marine și surse de energie regenerabilă. Așadar, nu depinde de alte țări pentru resurse.

8. Indonezia și-a declarat și ea neutralitatea vizavi de problemele politice mondiale. Indonezienii acţionează independent în afacerile internaţionale şi sunt cei mai preocupaţi de crearea păcii mondiale.

Citeste si Gura Portiței ar putea rămâne istorie! Turismul în zonă scade dramatic din cauza războiului din Ucraina

9. Noua Zeelandă este și ea neutră în ceea ce privește conflictele armate. Relieful muntos oferă cetățenilor săi sau refugiaților protecția perfectă.

10. Africa de Sud este un continent al cărui pământ este deosebit de fertil, deci aici nu ar ajunge foametea. Infrastructura modernă a țării ar putea crește, de asemenea, șansele de supraviețuire în cazul în care ar avea loc al treilea război mondial.

11. Elveţia este singura țară europeană sigură, și asta datorită numeroaselor adăposturi nucleare prezente pe suprafața sa. Totodată, țara nu are ieșire la mare. De aproape două secole, Elveția are o politică externă activă şi pragmatică, urmărind să îşi consolideze statutul de neutralitate activă şi rolul de mediator internaţional.

12. Tuvalu sau Insulele Ellice se află în Oceanul Pacific, la jumătatea distanței dintre Hawaii și Australia. Ca urmare a numărului mic de locuitori – doar 11.000 – nici infrastructura nu este dezvoltată, ceea ce ar îngreuna semnificativ accesul pe insule al unui potențial inamic.

Numele meu este Ștefan Simion și sunt absolvent al Facultății de Jurnalism din București. În ultimii ani am lucrat pe postul de redactor în mai multe instituții de presă din România, iar acum ... citește mai mult