- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri externe

Alertă de călătorie în destinația de vacanță iubită de toți românii! MAE trage un semnal de alarmă

28 Jun, 19:09 • Fundeanu Madalina
Atenționare de călătorie pentru românii care pleacă în Grecia! MAE transmite că există un risc crescut de incendii
Alertă de călătorie în destinația de vacanță iubită de toți românii! MAE trage un semnal de alarmă

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a emis vineri, 28 iunie, o atenționare de călătorie pentru Grecia, destinația preferată de vacanță a românilor, unde există acum un risc crescut de incendii din cauza temperaturilor foarte ridicate, conform știripesurse.ro.

Atenționare de călătorie pentru românii care pleacă în Grecia! MAE transmite că există un risc crescut de incendii

MAE lansează o nouă avertizare de călătorie și informează cetățenii români care se află, tranzitează sau intenționează să călătorească în Grecia că, potrivit Serviciului Național de Meteorologie, sâmbătă, 29 iunie, se vor înregistra temperaturi extrem de ridicate în anumite zone ale țării.

Ministerul grec al Protecției Civile și al Crizelor Climatice avertizează turiștii care pleacă în călătorie că va exista un risc foarte ridicat pentru producerea incendiilor în regiunile Attica, Peloponez (Arcadia, Argolis, Corintia, Laconia), Grecia centrală (Boeotia, Fthiotida, Fokida, Evia), insula Creta, Egeea de Nord (insulele Lesbos, Chios, Samos) și Egeea de Sud (insulele Ciclade, insulele Dodecaneze).

Ai mai putea citi: Călătoriile în Grecia, la un alt nivel în 2024. Inteligența artificială devine asistentul personal de călătorie al turiștilor

Alertă de călătorie în Grecia
Alertă de călătorie în Grecia

Românilor li se recomandă să fie foarte atenți dacă se află în zonele afectate, iar în cazul în care primesc alerte telefonice cu privire la izbucnirea unor incendii în apropiere, să urmeze cu strictețe instrucțiunile autorităților locale și să monitorizeze site-urile de știri locale.

Incendiile de vegetație pot stârni o mulțime de probleme în zone mai extinse, precum întreruperile de curent și/sau de apă, calitatea slabă a aerului și închiderea drumurilor.

MAE recomandă cetățenilor români plecați în călătorie în Republica Elenă să consulte pagina de internet a Ministerului Protecției Civile și al Crizelor Climatice. Aici pot găsi informații oficiale despre incendiile de vegetație, un ghid de autoprotecție împotriva incendiilor, precum și hărți zilnice de prognoză a incendiilor https://civilprotection.gov.gr/xartis.

Mai mult de atât, cetățenii români care călătoresc în Grecia în această perioadă pot accesa aplicația digitală „mAIGreece”, realizată de către Ministerul elen al Turismului, disponibilă și în limba română: https://www.gov.gr/en/upourgeia/upourgeio-tourismou/tourismou/maigreece.

De asemenea, românii au la dispoziție servicii de asistență consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Atena (+302106714035) și Consulatului General al României la Salonic (+302310340088). De asemenea, cetățenii români care se confruntă cu o situație dificilă, specială, cu un caracter de urgență, au la dispoziție telefonul de urgență al Ambasadei României la Atena (+306978996222) și Consulatului General al României la Salonic (+306946049076).

Vezi mai multe știri: Zone renumite din Grecia, în flăcări! Alertă de călătorie pentru românii care au concediul plătit