- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri externe

Alertă de călătorie într-o destinație pe care românii se bat în 2024! MAE: „Evitați orice călătorie”

25 Jun, 21:49 • Fundeanu Madalina
MAE lansează o alertă de călătorie pentru românii care vor să viziteze această țară! Pericolul este uriaș!
Alertă de călătorie într-o destinație pe care românii se bat în 2024! MAE: „Evitați orice călătorie”

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a luat hotărârea de a ridica nivelul de alertă pentru Kenya la nivelul 8 din 9. Autoritățile transmit românilor care și-au planificat o călătorie în această țară să își revizuiască planurile, potrivit Antena 3 CNN.

„Evitați orice călătorie, pe fondul evoluțiilor de securitate generate de tensiunile interne din Republica Kenya, inclusiv demonstrațiile recente din Nairobi.”, transmite MAE.

MAE lansează o alertă de călătorie pentru românii care vor să viziteze Kenya

Așadar, MAE le recomandă cetățenilor români care intenționează să călătorească în acest stat să își schimbe planurile de călătorie și să își amâne deplasările în Kenya.

În capitala Kenyei, Nairobi, are loc o manifestație violentă, după ce autoritățile au adoptat un proiect legislativ de majorare a impozitelor. Proteststarii au încercat să ia cu asalt clădirea parlamentului din Nairobi și au provocat incendii în unele părți ale instituției, informează Gândul.ro.

Sursa citată mai spune că forțele de ordine au încercat să înlăture mulțimea folosind gaze lacrimogene și tunuri de apă. Într-un final, au deschis focul asupra civililor. Au fost omorâte cel puțin cinci persoane, iar alte câteva zeci au fost rănite grav.

Ai mai putea citi și: Zone renumite din Grecia, în flăcări! Alertă de călătorie pentru românii care au concediul plătit

alertă de călătorie în Kenya
alertă de călătorie în Kenya

În acest sens, MAE recomandă insistent românilor care se află pe teritoriul acestui stat să își notifice urgent prezența la Ambasada României la Nairobi, pentru a obține asistență și protecție consulară, în cazul în care este necesar.

De asemenea, cetățenii care se află în acest moment în Kenya sunt sfătuiți să fie extrem de atenți, să evite zonele în care au loc demonstrații și să urmeze cu strictețe eventualele instrucțiuni ale autorităților locale.

MAE, prin intermediul Ambasadei României la Nairobi, monitorizează atent situația de securitate, misiunea diplomatică fiind pregătită să acorde asistență consulară, potrivit competențelor.

MAE mai transmite că românii pot solicita asistență consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Nairobi: +254721214073, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCRS) și preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență.

În plus, cetățenii români care trec printr-o situație dificilă, specială, cu un caracter de urgență, au la dispoziție telefonul de urgență al misiunii diplomatice: +254708368303.

Vezi și: Alertă de călătorie pentru una dintre cele mai căutate destinații din 2024. Anunțul MAE pentru români