- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri externe

Alertă europeană, emisă de autorități! Jeleuri cu toxine halucinogene, vândute la automatele de dulciuri din Germania!

23 Oct, 21:23 • Bugiu ⁠Ana Maria
Jeleuri cu toxină halucinogenă, descoperite în automatele din Germania. Un tânăr a ajuns la spital după consum.
Alertă europeană, emisă de autorități! Jeleuri cu toxine halucinogene, vândute la automatele de dulciuri din Germania!

Jeleuri cu substanțe halucinogene, provenite din ciuperci otrăvitoare, au fost descoperite în opt automate de dulciuri din districtul Wetterau, Germania. Totul a ieșit la iveală după ce un tânăr a consumat jeleurile și a fost transportat de urgență la spital, prezentând simptome de otrăvire, potrivit Antena 3 CNN.

Agenția de Monitorizare a Alimentelor a investigat și a constatat că jeleurile conțineau muscimol, o toxină halucinogenă ce poate provoca efecte grave asupra sănătății, în special la copii.

Autoritățile au emis un avertisment la nivel național și european, cerând retragerea imediată a acestor produse periculoase. Incidentul vine la scurt timp după ce, în Germania, o pizzerie a fost implicată într-un caz de livrare de pizza cu garnitură de cocaină, managerul restaurantului fiind prins după ce a aruncat drogurile pe fereastră, direct în brațele polițiștilor.

Te-ar mai putea interesa și: Vești excelente pentru românii din Germania. Casa de Pensii a încheiat protocoale pentru certificarea vechimii în muncă

foto:jeleuri

Alertă europeană, emisă de autorități! Jeleuri cu toxine halucinogene, vândute la automatele de dulciuri din Germania!

Dulciurile periculoase, care conțin toxina halucinogenă muscimol, au fost vândute în opt automate de dulciuri din districtul Wetterau, Hessa, Germania. Totul a ieșit la iveală când un tânăr, care a consumat jeleuri de fructe cumpărate dintr-un automat, a fost dus de urgență la spital cu simptome de otrăvire.

O anchetă rapidă a Agenției de Monitorizare a Alimentelor din district a dezvăluit că jeleurile conțineau muscimol, o toxină periculoasă care poate provoca efecte psihologice grave. Biroul Federal pentru Protecția Consumatorilor a emis un avertisment în august, avertizând că aceste dulciuri sunt deosebit de periculoase pentru copii, deoarece pot fi ușor confundate cu produse obișnuite.

Deși anterior disponibile doar online, aceste jeleuri au fost distribuite publicului prin automate, creând astfel o situație de risc pentru sănătatea consumatorilor.

„Deşi un pachet include doar două jeleuri fructate, fiecare dintre ele conţine 5 miligrame de toxină halucinogenă de ciupercă otrăvitoare”, au avertizat autorităţile districtului.

Operatorului automatelor de dulciuri i s-a cerut să retragă imediat jeleurile cu toxina muscimol de la vânzare, iar autoritățile au emis avertismente la nivel de land, federal și european.

În paralel, în Düsseldorf, polițiștii antidrog au percheziționat o pizzerie după ce au investigat pizza nr. 40, devenită cea mai vândută. Anchetatorii au descoperit că patronul, cu un trecut problematic legat de droguri, oferea o „comandă suplimentară” de cocaină împreună cu comanda de pizza.

„Era una dintre cele mai vândute pizza”, a declarat criminalistul Michael Graf von Moltke reporterilor din Düsseldorf.

Poliția din Düsseldorf a primit informații despre un restaurant dintr-o zonă veche a orașului, unde pizza nr. 40 devenise extrem de populară datorită unei comenzi speciale de cocaină. Când au descins, ofițerii au observat cum managerul, un bărbat de 36 de ani din Croația, a aruncat o pungă cu droguri pe fereastră, care a căzut direct în brațele lor; în pungă se aflau 1,6 kilograme de cocaină, 400 de grame de canabis și 268.000 de euro.

După ce a fost eliberat, managerul a redeschis pizzeria și a reluat vânzările de pizza nr. 40 cu comanda de cocaină, ceea ce a facilitat ancheta, ducând la arestarea a trei suspecți implicați în rețeaua de droguri.

Te-ar mai putea inteersa și: Salariile din România vs. Germania. Câștigul pe oră în țara noastră e de două ori mai mic