- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri externe

Alertă în Grecia, după ce numărul de turiști decedați a crescut. Ce au descoperit autoritățile

24 Jun, 17:03 • Adrian Popovici
Un turist german a fost găsit mort în Grecia, asta după ce a fost dat dispărut în urmă cu câteva zile. După cum arată presa locală, acesta este cel de al șaselea vizitator care și-a găsit sfârșitul în ultima perioadă.
Alertă în Grecia, după ce numărul de turiști decedați a crescut. Ce au descoperit autoritățile

Într-o vară în care canicula își face simțită prezența mai puternic ca niciodată, Grecia a devenit martora unor tragedii care par a fi din ce în ce mai dese în rândul turiștilor care vizitează această țară. Ultima victimă a fost un bărbat din Germania, în vârstă de 67 de ani, care și-a pierdut viața pe insula Creta în timpul unei excursii care în cele din urmă i s-a dovedit a fi fatală, notează Agerpres.

Bărbatul, despre care se știe că a plecat duminică dimineața din satul Omalos din districtul regional Chania, avea ca destinație satul de pescari Sougia, aflat la o distanță considerabilă de 30 de kilometri. Autoritățile din Grecia suspectează că turistul s-ar fi rătăcit pe parcurs și ar fi luat-o pe un drum greșit, conform informațiilor furnizate de postul public de radio și televiziune din Grecia, ERT.

Dispariția bărbatului în Grecia a fost raportată de soția sa duminică după-amiază, după ce acesta i-ar fi telefonat anterior, declarând că nu se simte bine. Tragedia s-ar fi petrecut într-o râpă din apropierea plajei Sentoni, pe o potecă care ducea spre defileul Trypti, unde corpul neînsuflețit al turistului a fost descoperit de pompieri, care au localizat locul după semnalul emis de telefonul mobil al victimei.

Insula Creta, Grecia
Insula Creta, Grecia

Te-ar putea interesa și: Călătoriile în Grecia, la un alt nivel în 2024. Inteligența artificială devine asistentul personal de călătorie al turiștilor

Val de tragedii în rândul turiștilor din Grecia

Aceasta este doar una dintre cele șase tragedii similare care au avut loc în Grecia în ultimele săptămâni, toate victime ale caniculei nemiloase care a cuprins regiunea. Alte trei persoane sunt date dispărute de peste o săptămână, după ce au pornit pe cont propriu în drumeții pe teritoriul grecesc.

Autoritățile locale și localnicii sunt extrem de precauți și fac apel la turiștii străini să nu subestimeze pericolul pe care îl reprezintă canicula, mai ales în orele de vârf ale amiezii. Canicula extremă prin care trece Grecia în această perioadă extremă poate provoca epuizare rapidă și deshidratare severă, iar expunerea prelungită la soare poate avea consecințe fatale, avertizează specialiștii.

În urma acestor tragedii, autoritățile din Grecia  au intensificat măsurile de avertizare și monitorizare a turiștilor, încercând să prevină alte pierderi de vieți omenești în condițiile unei veri caniculare cu recorduri de temperatură. În ciuda frumuseții sale naturale, Grecia rămâne un teritoriu dificil de explorat în lipsa unor măsuri de siguranță adecvate, iar aceste tragedii sunt amintiri dureroase ale riscurilor pe care le implică explorarea pe cont propriu în condiții meteorologice extreme.

Citește și: Furnicar de turiști la Mamaia, în ciuda prețurilor mult prea mari. În Grecia prețurile sunt la jumătate