- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri externe

Alertă la casele de pariuri din țară! Cota X, remiza care califică ambele echipe în optimile de finală, s-a prăbușit înainte de partida România-Slovacia

24 Jun, 14:00 • Alexe Raluca
Cotele la casele de pariuri au suferit schimbări serioase înainte de meciul România - Slovacia din grupa E de la Euro 2024. Partida este programată miercuri, 26 iunie, de la ora 19:00, la Frankfurt.
Alertă la casele de pariuri din țară! Cota X, remiza care califică ambele echipe în optimile de finală, s-a prăbușit înainte de partida România-Slovacia

Cotele la casele de pariuri au scăzut simțitor pentru meciul România – Slovacia din grupa E de la Euro 2024. Pasionații de fotbal și pariuri sunt surprinși de schimbări și încearcă să înțeleagă de ce s-a întâmplat acest lucru.

Citește și: Ce au comandat românii „în cantităţi industriale” la meciurile de la EURO 2024. Numai comenzile de bere au crescut cu 25%

Alertă la casele de pariuri din țară! Cota X s-a prăbușit înainte de partida România-Slovacia

După ce România a învins Ucraina cu un scor de 3-0, fiind ulterior depășită de naționala Belgiei, cu scorul de 0-2, cotele pentru următorul meci al naționalei s-au modificat dramatic. Momentan, echipele din Grupa E se află la egalitate de puncte, însă România ocupă primul loc datorită diferenței dintre golurile marcate și cele primite. În acest caz, tricolorii se pot califica alături de slovaci în cazul unei remize, astfel că se conturează posibilitatea unei înțelegeri între cele două echipe.

În acest context incert, casele de pariuri au scăzut drastic cotele pe meci egal, inclus în variantele pauză și final. Cotele oferite de casele de pariuri pe semnul X la Slovacia-România, luni, la ora 10:00, sunt următoarele:

  • Superbet: 2,05
  • Betano: 2,05
  • Unibet: 2,05
  • Mozzart: 2,05
  • Fortuna: 2,10

Ca un exemplu, la orice meci echilibrat în teorie, așa cum pare și cel dintre România și Slovacia, cota pe meci egal e de peste 3,00, dovadă stând chiar mai multe jocuri din acest turneu: Elveția – Ungaria 3,20, România – Ucraina 3,55, Spania – Italia 3,15, Olanda – Franța 3,10, Polonia – Austria 3,30, Scoția – Elveția 3,35.

Explicația este dată de faptul că aceste cote sunt scăzute de casele de pariuri dacă se pariază masiv pe un anumit semn, iar în cazul de față X este cel preferat, ori în momentul în care există suspiciuni că partidul va avea un rezultat previzibil.

„E aproape imposibil să vezi cota asta înaintea unui meci la X, dacă nu e o chestiune… 2,05 nu există! Este o cotă incredibilă. Este aproape imposibil să nu se întâmple ceva de genul ăsta la cota asta. Vor urma (n.r. – subiecte de discuţie) dacă facem egal cu Slovacia. Ce să ne asumăm? O să vorbească toată lumea şi peste 40 de ani despre meciul ăsta (n.r. – România – Slovacia), dacă va fi egal”, a declarat Basarab Panduru la Prima Sport.

Situația se prezintă în felul următor, echilibrul fiind unul rar întâlnit la un astfel de turneu: Slovacia a învins Belgia, România a câștigat împotriva Ucrainei, Ucraina a bătut Slovacia, iar România a pierdut în fața Belgiei. Selecționerul Edi Iordănescu a subliniat importanța acestui moment: „E o grupă nebună. E un moment de răscruce pentru noi toţi. Acum trebuie să ne recuperăm şi să ieşim cu un rezultat pozitiv în ultimul joc care să ne ducă mai departe”.

Dacă România nu pierde meciul cu Slovacia se califică sigur în optimile de finală. Chiar și dacă rămâne cu doar patru puncte, tot ar prinde locul trei, indiferent de ce se întâmplă cu partida Belgia – Ucraina, pentru că are avantaj în fața Ucrainei în caz de egalitate de puncte. În cazul unui eșec cu Slovacia, România mai poate prinde optimile doar dacă Belgia o bate pe Ucraina și în celelalte grupe sunt cel puțin două formații clasate pe locurile trei care să aibă fie mai puțin de trei puncte, fie tot trei puncte, dar golaveraj mai slab decât al României.

Citește și: Șansa momentului de la TAROM pentru românii care vor să meargă la meciul EURO 2024 România-Slovacia, din 26 iunie. Anunțul companiei