- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri externe

Alocaţii mărite pentru copii în 2025. Ce schimbări sunt pregătite de guvernul de coaliţie

04 Aug, 21:26 • Cornel Ghimeșan
Guvernul de coaliție din Germania a adoptat o decizie importantă pentru sprijinirea familiilor și combaterea sărăciei în rândul copiilor: majorarea alocațiilor începând cu anul 2025. Această măsură reflectă angajamentul autorităților de a îmbunătăți calitatea vieții copiilor și de a susține familiile într-un mod mai eficient.
Alocaţii mărite pentru copii în 2025. Ce schimbări sunt pregătite de guvernul de coaliţie

Alocaţii mărite pentru copii în 2025. Începând cu 2025, alocația pentru copii în Germania va crește cu cinci euro, fiind redenumită „protecție de bază pentru copii”. Această modificare are scopul de a asigura un sprijin financiar suplimentar familiilor și de a contribui la reducerea sărăciei în rândul copiilor. Pe lângă această creștere generală, familiile defavorizate vor beneficia și de o majorare a alocației suplimentare, asigurându-se astfel că toți copiii au acces la resursele necesare pentru o dezvoltare armonioasă, scrie romaniatv.net.

Alocaţii mărite pentru copii în 2025

Bugetul federal pentru 2025 a fost planificat cu grijă pentru a respecta limita de îndatorare impusă de lege. Guvernul german a adoptat și un buget rectificativ pentru 2024, care include măsuri menite să stimuleze creșterea economică. Acestea vizează facilitarea investițiilor private și promovarea ocupării forței de muncă, în special pentru părinți. Deși bugetul destinat apărării va crește cu 1,2 miliarde de euro, această sumă este mai mică decât cea solicitată de ministrul Apărării, Boris Pistorius. În contextul unei economii în creștere modestă și a unui consum privat stagnant, guvernul își propune să revigoreze economia prin facilități fiscale pentru companii și reducerea birocrației.

Citeşte şi: România este pe locul 1 la cel mai bun pui din Europa. Florin Barbu: „Ajungem undeva la 180 de milioane de pui pe care îi vom exporta”

În același timp, Italia a lansat un program de sprijin financiar destinat familiilor cu copii sub trei ani, oferind până la 3.000 de euro per copil. Programul este gestionat de Institutul Național de Asigurări Sociale (INPS), iar suma acordată variază în funcție de veniturile familiei. Pentru a beneficia de acest ajutor, părinții trebuie să îndeplinească anumite criterii, inclusiv cetățenia italiană sau a unei țări membre UE, și rezidența în Italia.

Citeşte şi: Oamenii cu boli contagioase vor putea călători cu trenul. Ministerul Transporturilor a luat o nouă decizie pentru CFR

Atât Germania, cât și Italia, implementează măsuri semnificative de sprijin financiar pentru familii, subliniind angajamentul guvernelor de a îmbunătăți condițiile de viață ale copiilor. În timp ce Germania optează pentru o creștere moderată a alocațiilor și stimularea economiei, Italia oferă un sprijin considerabil pentru familiile cu copii mici, ajustat în funcție de veniturile acestora. Aceste inițiative reflectă eforturile continue ale statelor europene de a susține familiile și de a investi în viitorul copiilor.

Trăim în secolul vitezei, în secolul în care ORICE este la un click distanța, iar diferențele sunt dictate de calitatea “ambalajului”. Trăim în secolul în care suntem victimele dezinformării ... citește mai mult