- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri externe

Amendă de 1.000 de lei pentru şoferii care nu fac acest lucru banal. Este obligatoriu atunci când se află la volan

06 Jun, 17:37 • Cornel Ghimeșan
Autoritățile din diverse țări, inclusiv Grecia, impun amenzi usturătoare pentru șoferii care nu respectă regulile privind utilizarea ochelarilor de vedere sau de protecție. În cazul în care un șofer are probleme de vedere și nu poartă ochelari corespunzători în timpul condusului, poate primi o amendă de până la 200 de euro (aproape 1.000 de lei).
Amendă de 1.000 de lei pentru şoferii care nu fac acest lucru banal. Este obligatoriu atunci când se află la volan

Amendă de 1.000 de lei pentru şoferii care nu fac acest lucru banal. Respectarea regulilor privind purtarea ochelarilor de vedere sau de protecție este esențială pentru siguranța rutieră. Autoritățile impun sancțiuni drastice pentru a asigura că șoferii și motocicliștii respectă aceste reguli, protejându-se astfel pe ei înșiși și pe ceilalți participanți la trafic de potențiale accidente.

Șoferii din Grecia, dar și turiștii se pot alege cu amenzi usturătoare dacă nu poartă ochelari atunci când sunt la volan. De regulă, pe an circa 300.000-400.000 de români merg în Grecia, şară care este, de altfel, şi o destinație preferată, iar foarte mulţi dintre ei se deplasează cu maşinile!

Citeşte şi: Au intrat în circulație noile bancnote. Cum arată banii cu care vor putea plăti anumiți români

La obținerea permisului, candidații sunt supuși unui examen medical care include verificarea vederii. Cei cu probleme de vedere sunt obligați să poarte ochelari sau lentile de contact în timpul examenului și ulterior în timpul condusului.

Citeşte şi: Stațiunea în care, din 2024, este strict interzis consumul de bere pe plajă. Unde s-a impus această regulă oficială

În anumite țări, permisul de conducere include coduri care indică necesitatea purtării ochelarilor. Acestea sunt:

  • 01.01: utilizarea ochelarilor;
  • 01.02: utilizarea lentilelor de contact;
  • 01.03: utilizarea ochelarilor de protecție;
  • 01.04: utilizarea lentilei opace;
  • 01.05: acoperirea ochilor;
  • 01.06: utilizarea ochelarilor sau lentilelor de contact.

Amendă de 1.000 de lei

Neutilizarea ochelarilor corespunzători poate duce la amenzi de 200 de euro (aproape 1.000 de lei) în țări europene, precum Grecia. Totodată, şoferii care dezvoltă probleme de vedere după obținerea permisului trebuie să-și actualizeze permisul pentru a evita sancțiunile, transmite romaniatv.net.

La rândul lor, motocicliștii sunt obligați să poarte ochelari de protecție dacă casca lor nu include un vizor transparent. Nerespectarea acestei reguli poate duce, de asemenea, la amenzi de 200 de euro (aproape 1.000 de lei).

Trăim în secolul vitezei, în secolul în care ORICE este la un click distanța, iar diferențele sunt dictate de calitatea “ambalajului”. Trăim în secolul în care suntem victimele dezinformării ... citește mai mult