- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri externe

Amendă uriașă pentru șoferii care nu dețin acest lucru. Detaliul care ți-ar putea strica concediul în această vară

06 Jun, 11:42 • Andrei Alina
Grecia este una dintre destinațiile preferate ale românilor. Anual, zeci de mii de turiști români aleg litoralul acestei țări pentru sezonul estival, și nu numai. Pe lângă taxele de drum, daca mergeti cu masina, șoferii ar trebui să cunoască mai multe prevederi din Codul Rutier din Grecia pentru a evita amenzile nedorite.
Amendă uriașă pentru șoferii care nu dețin acest lucru. Detaliul care ți-ar putea strica concediul în această vară

Șoferii din Grecia, dar și turiștii se pot alege cu amenzi usturătoare dacă nu poartă ochelari atunci când sunt la volan. Utilizarea ochelarilor în timpul conducerii este obligatorie dacă șoferul are indicație medicală să poarte ochelari de vedere.

La un control al Poliției Rutiere, fie el și de rutină, este verificată starea în care se află vederea șoferilor, deoarece unul dintre examenele medicale obligatorii pentru a putea lua permisul de conducere este un examen efectuat de un oftalmolog.

În cazul în care candidatul are o problemă de vedere care îl obligă să folosească ochelari sau lentile de contact în timp ce conduce, atunci va trebui să dea un test în timp ce poartă ochelarii sau lentilele. După ce a trecut testul, șoferul este obligat să folosească întotdeauna ochelarii sau alte dispozitive de asistență de care ar putea avea nevoie, iar acest lucru se reflectă pe permisul de conducere, potrivit newsweek.ro.

Citește și: Vacanță în Grecia 2024. Tot ce trebuie să știi dacă pleci în concediu cu mașina

-01.01, pentru utilizarea de ochelari
-01.02, pentru utilizarea unei lentile sau a unor lentile de contact
-01.03, pentru utilizarea de ochelari de protecție
-01.04, pentru utilizarea unei lentile opace
-01.05, pentru acoperirea ochilor
-01.06, pentru ochelari sau lentile de contact

Citește și: Avertisment pentru toți românii care pleacă în Grecia! Vacanțele le-ar putea fi ruinate. „Este extrem de îngrijorător”

 

Amendă uriașă pentru șoferii care nu dețin acest lucru

Șoferii din Grecia, dar și turiștii se pot alege cu amenzi usturătoare dacă nu poartă ochelari atunci când sunt la volan. Codul Rurier din Grecia prevede o amendă de 200 de euro.

Articolul 101 îi obligă pe motocicliști să folosească ochelari de protecție dacă casca lor nu are un „capac de protecție transparent”, cunoscut în mod obișnuit sub numele de gelcoat transparent. În caz de nerespectare a acestei reguli din partea motociclistului, amenda este de 200 de euro.