- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri externe

Amenzile pe care le poți primi dacă urinezi în mare. Noile măsuri luate de autorități pentru protejarea mediului marin

03 Jul, 22:02 • Amarie Giorgiana
Amenzile pentru urinatul în mare se înăspresc, pe fondul numărului crescut de turiști care ajung pe timp de vară pe plajele din Spania. Autoritățile din Costa del Sol au implementat noi măsuri pentru a combate efectele asupra mediului marin, produse de urinarea în mare.
Amenzile pe care le poți primi dacă urinezi în mare. Noile măsuri luate de autorități pentru protejarea mediului marin

Amenzile pentru urinatul în mare se înăspresc! Având în vedere numărul crescut de turiști care vizitează Spania în această vară, autoritățile din Costa del Sol au implementat măsuri noi pentru a combate un efect secundar rar discutat: urinarea în mare. Potrivit Euronews, în Spania, un astfel de gest poate atrage amenzi de până la 750 de euro, depinzând de plaja vizitată.

Amenzile pentru urinatul în mare sunt uriașe. Ce măsuri iau autoritățile

Inspirându-se din măsurile adoptate de orașul Vigo din nordul Spaniei, care a introdus amenzi de până la 750 de euro pentru „evacuarea fiziologică pe plajă sau în mare” acum doi ani, Marbella a decis să își înăsprească sancțiunile. Amenzile pentru urinarea în mare au fost dublate, de la 300 la 750 de euro.

Săptămâna trecută, consilierii municipali din Marbella au votat pentru protejarea mediului marin, aprobând o ordonanță ce interzice urinarea sub apă pe 25 de plaje din regiunea Malaga.

Urinarea în public este interzisă și pe uscat, unde supravegherea este mai facilă. Totuși, identificarea celor care urinează în mare reprezintă o provocare semnificativă. Deocamdată, nu există detalii clare privind metodele prin care vor fi detectați turiștii care încalcă această interdicție.

Alte restricții impuse de ordonanță

Noua ordonanță, ce urmează să fie supusă unei consultări publice înainte de a deveni lege, include și alte interdicții. Jocurile cu mingi în apă sunt interzise, la fel ca și rezervarea unei zone cu un parasol. De asemenea, accesul câinilor în apă este limitat doar la plajele special amenajate pentru animale de companie.

În schimb, fumătorii și utilizatorii de țigări electronice pot continua să fumeze, dar aruncarea mucurilor de țigară sau a resturilor alimentare pe plajă vor fi sancționate.

Citește și: Prețuri exorbitante pe o plajă foarte cunoscută din Thassos. Cât plătesc românii pentru a închiria o umbrelă cu două șezlonguri în 2024

Sancțiuni în alte regiuni ale Spaniei

Vigo, situat în regiunea Galicia, a impus amenzi de 750 de euro pentru urinarea pe malul mării încă din 2022, considerând-o „o încălcare a normelor de igienă și sanitare”. Benidorm a introdus, de asemenea, sancțiuni pentru motive de igienă. În această stațiune, folosirea săpunului sau a șamponului la dușurile de pe plajă este amendată cu 660 de euro, iar fumatul pe plajă poate aduce sancțiuni de până la 2000 de euro.

Turiștii care se află pe nisip între miezul nopții și ora 7 dimineața riscă amenzi de 1200 de euro. De asemenea, fumatul este interzis pe anumite plaje din Mallorca, Ibiza și Menorca.

Citește și: Stațiunea în care, din 2024, este strict interzis consumul de bere pe plajă. Unde s-a impus această regulă oficială