- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri externe

Americancă stabilită în România, revoltată că în SUA nu poate plăti cu cardul: „Este incredibil și enervant. 99% din magazinele din România au POS. În SUA nu există așa ceva”

18 Aug, 22:11 • Stefan Simion
SUA încă reprezintă pentru mulți oameni Tărâmul Făgăduinței. Cu toate astea, țara se confruntă cu o mulțime de lipsuri. Lucruri care multora dintre noi ne fac viața mai ușoară, în America lipsesc cu desăvârșire. Cum ar fi posibilitatea de a plăti cu cardul.
Americancă stabilită în România, revoltată că în SUA nu poate plăti cu cardul: Este incredibil și enervant. 99% din magazinele din România au POS. În SUA nu există așa ceva

Ei, bine, în SUA nu poți plăti cu cardul la cumpărături. O americancă mutată de ani buni în România s-a declarat revoltată de faptul că în țara ei natală nu a putut face plăți contactless.

Janna Damigeana„, așa cum se numește pe TikTok, este îndrăgostită de tot ce înseamnă România: peisaje, mâncare, tradiții. Și pe lângă toate astea, femeia apreciază la țara noastră și faptul că oferă diverse facilități. Cum ar fi plata cu cardul. Americanca s-a declarat neplăcut surprinsă de faptul că în țara ei de origine nu există POS-uri nici măcar în hipermarketuri, asta în timp ce în România poate face plăți contactless și la cel mai mic magazin de la sat.

Este incredibil, dar și enervant în câte magazine din Statele Unite ale Americii nu există POS ca să poți plăti cu cardul contactless. Vorbim de acele POS-uri unde atingi cu cardul sau cu telefonul și ți se încasează banii. Wallmart este cel mai mare retailer din SUA și nu are posibilitatea să plătești cu cardul contactless.

Sunt acum la o benzinărie Shell din SUA și POS-ul nu funcționează. Deci nu pot plăti cu cardul. Vreau să vă spun că absolut orice magazin din România are integrată plata cu cardul. În 99% din cazuri, în magazinele din România este acceptată plata cu cardul contactless. Au POS și poți plăti. Asta nu se întâmplă și în Statele Unite. Vă rog, poate cineva să-mi explice?„, și-a exprimat Janna indignarea pe TikTok, potrivit stiridiaspora.ro.

@jannadamigeana♬ original sound – JannaDamigeana

Val de reacții după postarea americancei: „Ori de câte ori a trebuit să cumpăr ceva în SUA, eram foarte stresat”

La postarea ei, au curs valuri de reacții. Mulți dintre comentatori au spus că au renunțat să mai încerce să mai plătească prin card în SUA.

Citeste si Un oraș mic din România este asaltat de turiști! Motivul pentru care străinii sunt fascinați de acest loc

„Nu este SUA țara în care poți plăti cu cecuri? Așa că nu mă surprinde că nu au actualizat încă această funcție”;

„Cred că din cauza securității. Dacă ai aplicația Walmart, poți plăti prin atingere”;

„Așa își mențin prețurile scăzute la Walmart”;

„Locuiesc într-un sat mic, chiar în afara Bucureștiului, și singurul magazin mic de acolo are plată contactless”;

„Wow, nu mă așteptam la asta. Ori de câte ori a trebuit să cumpăr ceva în SUA, eram foarte stresat. Jumătate din timp cardurile mele nu funcționau (aveam atât Visa, cât și MasterCard). Slavă Domnului pentru prietenul care a plătit pentru mine„, sunt câteva dintre comentariile internauților.

Citeste si O comună din România impresionează din ce în ce mai mulți străini. Belgienii, nemții și olandezii s-au stabilit deja acolo

Și nu doar lipsa POS-urilor din „Țara tuturor posibilităților” a supărat-o pe americancă, ci și diferența de prețuri dintre cele două țări. Recent, Janna a filmat sandwich-ul pe care a dat 15 dolari (80 de lei) într-un mall din California.

Numele meu este Ștefan Simion și sunt absolvent al Facultății de Jurnalism din București. În ultimii ani am lucrat pe postul de redactor în mai multe instituții de presă din România, iar acum ... citește mai mult