Aceștia continua să refuze să se intoarcă la birou câte 3 zile pe săptămână. Obligativitatea a fost impusă de către Andy Jassy, CEO-ul companiei, scrie CNBC.
Mai mulți angajaţi au creat un canal de platforma Slack în care au înaintat o petiţie internă care are ca scop respingerea deciziei care le cere să se întoarcă la munca de la birou cel puţin trei zile pe săptămână începând cu data de 1 mai. Petiţia îndeamnă echipa de management a companiei să se răzgândească și să elimine această obligaţie, totul la doar câteva zile după ce a fost anunţată angajaților.
Din momentul lansării petiției, angajații au strâns 5.000 de semnături, iar 16.000 de angajați s-au alăturat grupului. Fluxul intern de știri al companiei a fost „bombardat” de numlțumirea acestora legată de această decizie. Fluxul poartă denumirea de Inside Amazon, iar acolo angajații au început să comenteze în repetate rânduri despre o înregistrare cu Andy Jassy, care nu se știe ce conține.
„Forţând în mod arbitrar întoarcerea la birou fără a furniza date care să o susţină şi în ciuda dovezilor clare că este o decizie greşită pentru angajaţi, Amazon şi-a eşuat rolul de a fi cel mai bun angajator”, se înțelege din capturile de ecran vizualizate de CNBC.
Angajații Amazon tremură în așteptarea veștilor proaste. Gigantul american a anunțat că peste 18.000 de persoane urmează să își piardă locul de muncă, ca urmare a planului de reducere a forței de muncă.
În mesajul transmis pe site-ul grupului, CEO-ul Andy Jassy indică faptul că Amazon „planifică să elimine puţin peste 18.000 de locuri de muncă”, inclusiv în Europa. Acest plan este cel mai mare dintre anunţurile recente de reducere a forţei de muncă care afectează sectorul tehnologiei din Statele Unite.
Este, de asemenea, cea mai masivă reducere de personal din istoria companiei din Seattle. Amazon anunţase deja în noiembrie planul de a reduce 10.000 de locuri de muncă şi a început să facă acest lucru.
La sfârșitul lunii septembrie, grupul avea 1,54 de milioane de angajați în întreaga lumea. Acest număr nu include lucrătorii sezonieri recrutați în perioadele aglomerate, în special în perioada sărbătorilor.
Te-ar mai putea interesa și: Legea bacșișului din România dă bătăi de cap clienților. Matematică servită pe pâine uscată. Ospătarii „impun” clienților să lase tips