- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri externe

Aplicația prin care sunt pedepsiți șoferii ce nu respectă legea. Se dau amenzi uriașe

20 Oct, 11:21 • Cornel Ghimeșan
S-a lansat aplicația prin care pietonii pot să-i reclame pe șoferii ce parchează ilegal.
Aplicația prin care sunt pedepsiți șoferii ce nu respectă legea. Se dau amenzi uriașe

E vorba despre șoferii care parchează pe trotuare sau pe pistele pentru bicicliști. Amenzile care se dau pot să depășească 100 de euro.

Aplicația care pedepsește șoferii ce nu respectă legea

Aplicația s-a lansat în Germania, mai exact în Frankfurt. Autoritățile au primit peste 25.000 de sesizări deja. Banii din aceste amenzi vor ajunge la bugetul orașului.

Citește și Șoferii pot consuma alcool dacă au adeverință de la preot. „Actul” care le dă dreptul să muște din mărul lui Adam a fost inventat în urmă cu 5 ani

Autoritățile din Frankfurt au gândit această aplicație pentru a le da șansa pietonilor să facă reclamații atunci când observă o astfel de neregulă. Pentru a face sesizarea, e nevoie de numărul de înmatriculare al mașinii, de descrierea situației, iar apoi raportul e trimis.

Datele strânse ajung pe un portal creat de administrația orașului Frankfurt. Circa două – trei cazuri sunt raportate zilnic de localnici.

”Regulile de circulație au fost făcute dintr-un motiv bine întemeiat și anume pentru a proteja alți participanți la trafic, iar cine nu le respectă ar trebui sancționat”, explică Falko Görres, utilizator al platformei de trafic rutier, conform stirileprotv.ro.

În acest fel, șoferii sunt învățați să acorde mai multă atenție legii. „Oamenii învață pur și simplu că trebuie să respecte regulile”, spune Ansgar Hegerfeld, Federația Bicicliștilor din Frankfurt.

Citește și Noua aplicație care dă peste cap Waze și Google Maps a apărut!

Tags:
Trăim în secolul vitezei, în secolul în care ORICE este la un click distanța, iar diferențele sunt dictate de calitatea “ambalajului”. Trăim în secolul în care suntem victimele dezinformării ... citește mai mult