- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri externe

Apple, domină categoric topul celor mai valoroase branduri din lume. Imaginea gigantului evaluată la peste 1 triliard de $

12 Jun, 17:08 • Adrian Popovici
Apple este cel mai valoros brand din lume, evaluat la peste un triliard de dolari. Pe lângă Apple, în acest clasament se află NVIDIA, Facebook sau Oracle.
Apple, domină categoric topul celor mai valoroase branduri din lume. Imaginea gigantului evaluată la peste 1 triliard de $

Apple a reușit o performanță extraordinară dominând topul celor mai valoroase branduri din lume, devenind prima companie evaluată la un trilion de dolari. Clasamentul anual BrandZ al celor mai valoroase branduri globale, realizat de Kantar, a confirmat această bornă semnificativă, consolidând poziția de lider a companiei in industria tehnologiei, notează Agerpres.

Această realizare remarcabilă evidențiază puterea și rezistența mărcii Apple în contextul economic global actual. Succesul companiei nu este o surpriză, având în vedere loialitatea puternică a clienților săi, ecosistemul integrat de produse și servicii și concentrarea constantă pe inovație.

Clasamentul BrandZ din 2024 reflectă o tendință ascendentă generală, cu o creștere de 20% a valorii totale a brandurilor din Top 100, ajungând la 8.300 de miliarde de dolari. Apple domină clasamentul pentru al treilea an consecutiv, urmată de giganți tehnologici precum Google, Microsoft și Amazon. Această concentrare în sectorul tehnologiei subliniază rolul esențial pe care îl joacă companiile digitale în viața de zi cu zi a oamenilor.

Apple
Apple

Citește și: Schimbarea care va uimi o lume întreagă! Sunt vizați toți utilizatorii de iPhone

Cine se află în clasament după Apple?

Pe lângă Apple, alte branduri notabile au înregistrat creșteri semnificative. NVIDIA, locul 6, are o creștere de 178% a valorii, demonstrând impactul tot mai mare al inteligenței artificiale (AI) în diverse industrii. Facebook, locul 10, revine în Top 10 după o absență de un an, indicând o redresare parțială a companiei în urma unor controverse anterioare. Oracle, locul 10, intră pentru prima dată în Top 10, consolidându-și poziția în domeniul software-ului pentru întreprinderi.

După cum explică experții continuu al Apple poate fi atribuit mai multor factori:

  • Loialitate clienților. Produsele inovatoare și designul elegant al Apple au cultivat o bază de fani devotată care este dispusă să plătească prețuri premium.
  • Ecosistemul integrat. Apple oferă o gamă largă de produse și servicii interconectate, creând o experiență de utilizator coerentă și atractivă.
  • Concentrarea pe inovație. Apple investește continuu în cercetare și dezvoltare, lansând periodic produse noi și îmbunătățite care depășesc așteptările clienților.

Citește și: Cum să nu ai iPhone „de unică folosinţă”. 10 sfaturi care prelungesc viaţa smartphone-ului de la Apple