- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri externe

Atenție! Copiii sub această vârstă ar trebui să fie ţinuţi departe de orice fel de ecran

02 Sep, 18:01 • Preda Silvia
Copiii mici nu învață de la ecrane. O țară europeană avertizează că micuții ar trebui să fie ţinuţi departe de orice fel de ecran până la o anumită vârstă.
Atenție! Copiii sub această vârstă ar trebui să fie ţinuţi departe de orice fel de ecran

Autorităţile din Suedia au publicat recent noi recomandări asupra timpului petrecut de cei mici în faţa ecranelor. Copiii cu vârsta sub 2 ani nu ar trebui să fie expuşi la ecrane, a îndemnat Agenţia pentru Sănătate Publică într-un comunicat, transmite AFP.

Pentru copiii cu vârsta între doi şi cinci ani, timpul petrecut în faţa ecranelor ar trebui limitat la o oră pe zi, iar pentru cei cu vârsta cuprinsă între şase şi 12 ani acest interval nu ar trebui să depăşească două ore.

Potrivit aceleiaşi agenţii, adolescenţii de 13-18 ani nu ar trebui să petreacă mai mult de două până la trei ore pe zi în faţa ecranelor.

Pentru prea mult timp, smartphone-urilor şi altor ecrane li s-a permis să pătrundă în fiecare aspect al vieţii copiilor noştri”, a declarat presei Jakob Forssmed, ministrul Sănătăţii Publice.

Citește și: Revoluție în educație! Țara care va interzice definitiv telefoanele mobile în școli din 2025

Fără ecrane pentru copiii sub 2 ani

Copiii cu vârsta sub 2 ani nu ar trebui să fie expuşi la ecrane
Copiii cu vârsta sub 2 ani nu ar trebui să fie expuşi la ecrane

Agenţia de Sănătate Publică recomandă excluderea accesului la ecrane înainte de culcare şi păstrarea tabletelor şi smartphone-urilor în afara dormitoarelor copiilor, pe timpul nopţii.

Guvernul suedez a declarat recent că ia în considerare interzicerea smartphone-urilor în şcolile primare.

Și ministrul demisionar al Educației din Franța, Nicole Belloubet, a anunțat introducerea unei „pauze digitale” în școli și licee. Va exista o interdicție experimentală a telefoanelor mobile în „aproape 200 de licee” și ar putea intra în vigoare de la începutul noului an școlar, din ianuarie 2025.

„Experimentarea acestei pauze digitale va începe în această toamnă, în 2024, în aproape 200 de școli secundare, și ar trebui să fie posibilă implementarea acestei pauze digitale la nivel general din ianuarie 2025”, a declarat Nicole Belloubet.

Vezi și: Fără telefoane mobile în acest loc! Legea a fost aspru criticată