- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri externe

Bill Gates pune capăt unei dispute ce a împărţit planeta: renunţarea la consumul de carne nu va rezolva problema schimbărilor climatice

09 Mar, 23:22 • Russo George
Miliardarul filantrop Bill Gates a luat parte de curând la un eveniment în India, în cursul căruia a declarat că, deşi problema schimbărilor climatice nu este una ce poate fi ignorată, renunţarea la consumul de carne nu este o soluţie.
Bill Gates pune capăt unei dispute ce a împărţit planeta: renunţarea la consumul de carne nu va rezolva problema schimbărilor climatice

Într-o discuție cu Anant Goenka, directorul executiv al Indian Express Group, Bill Gates a făcut referire atât la consumul de carne, cât şi la apelurile diferitelor state sau organizaţii către populaţie, pentru reducerea consumului de energie. Gates este de părere că nici aceasta nu poate fi o soluţie pe termen lung, deşi nu încurajează consumul în exces.

„Vor deveni toți indienii vegetarieni? Vor deveni toți americanii vegetarieni? Nu aș vrea să mă bazez pe asta”, a spus Gates

Sistemele alimentare din lume sunt responsabile pentru aproximativ 35 la sută din totalul gazelor cu efect de seră antropogene globale, potrivit unui studiu din 2021 publicat în revista Nature Food, iar din această proporție, 57 la sută se corelează cu alimentele de origine animală și 29 la sută cu cele de origine vegetală.

„În cadrul misiunilor climatice, puteți primi un ”Hei, am consumat prea mult” și ”Hei, poate că nu ar trebui să mai călătorim””, a spus Gates, însă aceste argumente au o aplicabilitate limitată. În timp ce americanii ar putea folosi mai puțină energie decât o fac în prezent, a spus Gates, ar fi „complet nedrept” să le cerem oamenilor care trăiesc în India să continue să folosească aceeași cantitate de energie.

Recunoscând că este „o nebunie” să li se ceară consumatorilor să își reducă semnificativ nevoia de energie sau să elimine consumul de carne, totuşi Gates nu încurajează utilizarea frivolă și excesivă a energiei, notează CNBC.

Citeşte şi: Video incredibil! Tesla, mașina de „lux” preferată de români, se descompune în mers! Doi proprietari au rămas cu volanul în mână

O altă problemă este aceea că schimbările climatice creează o nevoie din ce în ce mai mare de energie folosită în aerul condiționat, a spus el.

„Pe măsură ce India devine din ce în ce mai caldă, pariez că cererea de aer condiționat va crește vertiginos”, a spus Gates, potrivit Spotmedia.

În prezent, Statele Unite „au de departe cea mai mare cantitate de aer condiționat”, depășind, de asemenea, ceea ce se cere în Europa, a spus Gates. Pe măsură ce se încălzește, utilizarea sporită a aerului condiționat, mai ales dacă energia folosită pentru alimentarea aerului condiționat generează emisii de gaze cu efect de seră, poate crea o „buclă de feedback pozitiv”, a spus Gates.

Gates a reiterat faptul că încălzirea globală se produce foarte încet, ceea ce o face mult diferită de o pandemie cu răspândire rapidă.

„Pur și simplu se înrăutățește ușor în fiecare an. Dar este una dintre problemele cele mai greu de rezolvat, deoarece economiile moderne de pe tot globul se bazează pe consumul intens energetic, iar peste 80% din aceste energii provin din arderea hidrocarburilor”, a spus Gates. Hidrocarburile sunt surse de energie bazate pe combustibili fosili, precum cărbunele sau petrolul.

Gates a spus că țările bogate sunt responsabile în cea mai mare parte pentru încălzirea cauzată de emisii, dar că țările cu venituri mici și medii din apropierea Ecuatorului se confruntă cu cele mai multe daune. „Este o nedreptate incredibilă”, a spus Gates.

Citeşte şi: Țara europeană care lansează biletul național pentru transportul în comun: cu 49 euro poți merge oriunde în teritoriul statului

Urmărește Daily Business pe Google News
Alte articole
Căsătoriile și divorțurile devin mai scumpe din 2025. Taxele se dublează
Căsătoriile și divorțurile devin mai scumpe din 2025. Taxele se dublează
Program Kaufland, Lidl, Carrefour și al altor supermarketuri de sărbători. Sunt deschise până târziu în Ajunul Crăciunului
Program Kaufland, Lidl, Carrefour și al altor supermarketuri de sărbători. Sunt deschise până târziu ...
Ce se întâmplă dacă pui 500 ml de oțet în mașina de spălat. Trucul ieftin pe care îl știu puține gospodine
Ce se întâmplă dacă pui 500 ml de oțet în mașina de spălat. Trucul ieftin pe care îl știu puține ...
Motivul pentru care felicitarea de Crăciun postată de Prinţul William şi Kate Middleton a fost ștearsă la scurt timp de la publicare. Dezvăluirile fotografului Familiei Regale
Motivul pentru care felicitarea de Crăciun postată de Prinţul William şi Kate Middleton a fost ștearsă ...
Cât costă un cozonac Dubai făcut de Gabriela Cristea. Cu cât vinde prezentatoarea TV produsele de patiserie de Crăciun
Cât costă un cozonac Dubai făcut de Gabriela Cristea. Cu cât vinde prezentatoarea TV produsele de ...
Doliu în lumea muzicii! Trupa Proconsul trece prin momente grele. „Vălică al nostru a plecat și el, prea devreme”
Doliu în lumea muzicii! Trupa Proconsul trece prin momente grele. „Vălică al nostru a plecat ...
Cum l-a poreclit presa din Italia pe Dan Șucu după ce a devenit acționar majoritar la Genoa
Cum l-a poreclit presa din Italia pe Dan Șucu după ce a devenit acționar majoritar la Genoa
Ce are de gând să facă Aura Șova cu cei 100.000 de euro câștigați la Vocea României. Nimeni nu se aștepta la un asemenea răspuns
Ce are de gând să facă Aura Șova cu cei 100.000 de euro câștigați la Vocea României. Nimeni nu ...
Ce mașină va putea trece prima prin intersecție? Testul care dă dureri de cap multor soferi
Ce mașină va putea trece prima prin intersecție? Testul care dă dureri de cap multor soferi
Banca din România care dispare din februarie. Ce se întâmplă cu banii clienților din conturi
Banca din România care dispare din februarie. Ce se întâmplă cu banii clienților din conturi
De ce să nu ridici niciodată o bancnotă găsită pe parbriz. Noua metodă folosită de hoţi
De ce să nu ridici niciodată o bancnotă găsită pe parbriz. Noua metodă folosită de hoţi
Ce reprezintă zgomotele produse de centrala termică. Cea mai frecventă problemă tehnică ce apare la centrale
Ce reprezintă zgomotele produse de centrala termică. Cea mai frecventă problemă tehnică ce apare ...
Lucian Romașcanu, purtătorul de cuvânt al PSD: „Duminică sunt consultările de la Cotroceni. Apoi anunțăm propunerea de premier”
Lucian Romașcanu, purtătorul de cuvânt al PSD: „Duminică sunt consultările de la Cotroceni. ...
Cât câștigă un român în Germania. Muncește la o fermă 310 ore pe lună: „Diferă în funcție de câte ore ai într-o lună”
Cât câștigă un român în Germania. Muncește la o fermă 310 ore pe lună: „Diferă în funcție ...