- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Bonus de Crăciun pentru românii din Italia cu venituri reduse. Cât vor primi ei

02 Oct, 17:29 • Anghel Valentin
Românii din Italia care se confruntă cu dificultăți financiare pot solicita un bonus de Crăciun. Pentru a fi eligibili, ei trebuie să îndeplinească mai multe condiții legate de venituri și stare civilă.
Bonus de Crăciun pentru românii din Italia cu venituri reduse. Cât vor primi ei

Bonusul de Crăciun poate fi acordat numai angajaților cu venituri anuale mai mici de 28.000 de euro. O altă condiție este aceea ca beneficiarii să fie căsătoriți sau părinți singuri cu copii în întreținere.

Părinții care trăiesc în concubinați nu pot beneficia de acest bonus, potrivit unui amendament aprobat în Senatul italian, precizează stiridiaspora.

Valoarea bonusului se calculează în funcție de numărul lunilor lucrate și poate ajunge la 100 de euro net. Astfel, această sumă va fi acordată celor care au lucrat toate lunile anului, în timp ce o persoană care a muncit, de pildă, în intervalul iulie – decembrie va primi 50 de euro.

Citește și Vremea cărucioarelor cu monedă de la supermarket este pe cale să apună. Cum vor arăta noile cărucioare inteligente

În vederea obținerii bonsului, salariații trebuie să scrie o cerere către angajator, în care să precizeze codul fiscal al soțului și al copiilor în întreținere. Bonusul va fi plătit împreună cu al treisprezecea salariu, urmând să verifice ulterior eligibilitatea acestuia, mai notează sursa citată.

Pentru acordarea bonusului de Crăciun este alocată suma de 100,3 milioane de euro, care ar urma să ajungă la circa un milion de angajați.

Cine poate primi bonusul de Crăciun

Iată mai jos categoriile de angajați eligibile pentru a primi bonusul.

1.Cei căsătoriți cu cel puțin un copil în întreținere

2.Părinți singuri cu cel puțin un copil aflat în întreținere

3.Persoane care se încadrează în categorii specifice prevăzute de Legea consolidată a impozitului pe venit, cum ar fi cele cu parteneri dispăruți sau care nu au copii recunoscuți

Citește și Lovitură pentru pensionarii care au lucrat în condiții speciale! Marius Budăi anunță schimbări majore în calculul pensiilor!